11-03-17

EVS 2017:"City lights" van Blanche is geen klassiek songfestivalnummer

EVS 2017:"City lights" van Blanche is geen klassiek songfestivalnummer

 

Het nummer waarmee de Brusselse Blanche, alias Ellie Delvaux, naar Kiev trekt, klinkt niet zoals we van een songfestivalnummer gewoon zijn. De Belgische inzending was onlangs (op woensdag 8 maart) in première te horen op Radio 2 en MNM. De reacties daar waren unaniem lovend.

 

515561656 (2).jpg

                                                                                                     Foto:Marie Wynants

 

"City lights" is een donker slowbeat elektronummer. Blanche heeft het nummer geschreven met Pierre Dumoulin, zanger van de Luikse band Roscoe. Het lied is geproduced door de vaste producer van London Grammar. Dat is te horen aan de donkere sfeer van het nummer. Ook het timbre van Blanche en haar groot stembereik doen aan de Britse groep denken. 

 

naamloos.png

 

Een klassieke Songfestivalinzending is "City lights" allerminst. Het nummer was dus onlangs voor het eerst ook te horen in de ochtendshow op radiozender MNM. Luisteraars horen in de diepe stem van Blanche en elektro-invloeden onder meer gelijkenissen met Hooverphonic en Oscar and the Wolf. "Je moet "City lights" eigenlijk beluisteren als je 's nachts in het donker op de snelweg rijdt", beschreef MNM-presentator Peter Van de Veire de sfeer van het nummer.

 

Van de Veire, die in mei voor de VRT als co-presentator naar Kiev gaat, is alvast grote fan. "Blanche heeft een bijzondere stem. Je bent ervoor of je bent ertegen. Het is niet het klassieke uithaal, ballad Songfestivalnummer, maar volgens mij gaat het goed scoren. Ik heb even gekeken naar de bookmakers en we staan al op nummer drie. Dat is echt een heel goed teken."

 

"Het is vooral een ander nummer, want er zitten heel veel trage nummers tussen dit jaar, echt zagenummers", aldus nog Van de Veire. De videoclip die bij het nummer hoort, wordt staat inmiddels ook op YouYube.

 

De Redactie

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.