08-03-17

Een liedje over weerman Frank Deboosere...

Een liedje over weerman Frank Deboosere...

 

Op 12 maart is het precies 30 jaar geleden dat Frank Deboosere zijn allereerste weerpraatje presenteerde. Omdat hij vond dat de weerman ook wel eens bloemetje verdiende, schreef Radio 2-presentator Sonny Vanderheyden (foto onderaan) voor zijn stadsgenoot en zanger Yves Segers een ode aan de weerman.

 

yvesfrank.jpg

Yves Segers brengt hommage aan Frank Deboosere in De Zoete Inval

 

Het idee om een liedje te schrijven voor Frank Deboosere kwam heel spontaan, vertelt Vanderheyden. "Ik ken Yves Segers, we zijn allebei geboren in Halle. Yves had me gevraagd om een tekst te schrijven voor zijn nieuwe plaat en ik vond dat het wel eens iets anders mocht zijn dan een feestnummer."

 

"Toevallig las ik dat Frank Deboosere binnenkort 30 jaar aan de slag is als weerman en ik vond dat hij wel eens een bloemetje verdiende", aldus Vanderheyden.

 

Het Nieuwe Wereldorkest van Radio 1 bracht al eens een ode aan Frank Deboosere toen hij zijn snor definitief had afgeschoren. De tekst van het nummer "Weerman zonder snor" werd geschreven door de intussen overleden pdw (Patrick De Witte). De melodie was die van "Riders on the storm" van The Doors. 

 

Frank Dingenen bracht in 1988 samen met "De vier windpokken" het nummer "Liever Armand Pien" uit en enkele jaren geleden bezong Marco Tornado, het zingende alter ego van Peter Van de Veire, de kwaliteiten van Sabine Hagedoren in een carnavalsnummer.

 

"Frankie", de ode aan Frank Deboosere is terug te vinden op het nieuwe album van Yves Segers, "Het dak eraf".

 

De Redactie

 

Sonny Vanderheyden -Naast de kwestie.jpg

Sonny Vanderheyden presenteert iedere zondagmiddag tussen 12 en 13 u.'Naast de kwestie' via Radio2

 

Lees ook op deze blog: Radio2:Naast De Kwestie met Sonny! (6/11/2016)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.