06-03-17

Joe en... het detectivebureau Merlina

Joe en... het detectivebureau Merlina

 

"Efficiënt en discreet wordt de waarheid compleet, want al is het mysterie nog zo groot, Merlina legt de waarheid bloot." Wie kind was in de jaren 80 kan de slogan van het detectivebureau Merlina nog zo meezeggen. Bijna dertig jaar na afloop van het succesvolle BRT-jeugdfeuilleton maken Merlina, Paul en Ann nu een tijdelijke comeback op radiozender Joe.

logo joe fm 2016.jpg

 

De commerciële radiozender Joe blikt de hele week terug op de jaren 80. De muziek, de mode en de gadgets, alles wat hip was in de jaren 80 staat deze week centraal bij Joe. En wie jaren 80 zegt, kan natuurlijk niet om "Merlina" heen, het kijkcijferkanon van de toenmalige BRT.

 

Van de detectivereeks werden in totaal 97 afleveringen gemaakt. De reeks eindigde in 1989, wegens de zwakke gezondheid van acteur Jan Reussens, alias Napoleon. Reussens overleed in 1991, maar de drie andere hoofdrolspelers Lea Couzin (Merlina), Mieke Bouve (Ann)  en Paul Ricour (Pol) zetten daarna hun acteerwerk voor tv of theater voort.

 

sa_2000x500_1.jpg

 

Vandaag zijn ze respectievelijk 82, 55 en 73 maar op vraag van Joe, trekken ze deze week nog een keer hun detectiveplunje aan. De parafix van Napoleon zal er niet meer bij zijn, maar wie wil weten of de snoodaard Sardonis nog steeds stokken tussen de wielen steekt, kan de hele week van 17 tot 19 uur terecht op Joe.

 

De Redactie

 

Lees ook op deze blog:  ' Merlina 'op DVD is een feit !' 10/4/2008

Tijdsbalkje rood.gif

10:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.