08-03-17

Nederland:BBC Worldservice terug in de ether via DAB+

Nederland:BBC Worldservice terug in de ether via DAB+

 

BBC World Service radio is sedert woensdag j.l. 1 maart via DAB+ in de Nederlandse ether te horen. Sinds het stopzetten van de middengolf-uitzendingen was etherontvangst nog maar zeer beperkt mogelijk.

 

worldservice.jpg

 

BBC Worldservice maakt sedert 1 maart j.l.gebruik van het DAB+ netwerk van MTVNL. De BBC liet eind vorig jaar al doorschemeren distributie in Nederland te onderzoeken, maar dat distributie nog niet zeker was.

 

Overigens is de Britse nieuwszender in Vlaanderen en Brussel al eind 2015 met zijn uitzendingen begonnen op DAB+ via het Norkring netwerk.

 

Dit zijn wel sterkere zenders dan die van de Nederlandse MTVNL en ook is de geluidskwaliteit met 64 kbps hier in Vlaanderen iets hoger dan de 48 kbps bij onze Noorderburen.

 

In elk geval is de komst van de BBC een opsteker voor het DAB+ netwerk in Nederland en voor liefhebbers van de nieuwszender die verplicht waren om uit te wijken naar een online stream, de kabel of de satelliet.

 

In de nachtelijke (of donkere) uren was en is de BBC Worldservice trouwens nog altijd te beluisteren via de zeer sterke langegolf-frequentie 198 Khz. van BBC Radio 4 die 's nachts de Worldservice overneemt.

 

TotaalTV(Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.