28-02-17

Over het nieuwe frequentieplan in Vlaanderen

Over het nieuwe frequentieplan in Vlaanderen

 

Het nieuwe frequentieplan dat eind 2017 hier in Vlaanderen geïmplementeerd gaat worden, zorgt voor verbetering van de ontvangst van Joe en Nostalgie. Daarnaast komen er 4 pakketten van elk een 16-tal frequenties voor commerciële netwerkradio’s. Voor lokale radiostations komen er 131 pakketten.

 

zendantenne radio pros kerksken.jpg

 

Eind 2016 werd er al groen licht gegeven voor het hervormen van het Vlaamse radiolandschap. Zo gaat er vol ingezet worden op digitalisering van de radio. De landelijke commerciële stations behouden dan ook hun frequenties, maar moeten vanaf uiterlijk september 2018 ook via DAB+ te ontvangen zijn. De ketenradio’s maken plaats voor vier commerciële netwerkradio’s, terwijl de lokale FM-frequenties in pakketten verdeeld gaan worden.

 


Ondanks dat de landelijke commerciële radiostations hun frequenties voor nog eens vier jaar behouden en moeten gaan investeren in DAB+, zorgt het nieuwe frequentieplan voor betere FM-dekking voor Joe en Nostalgie.

 

Zo mag Joe in Brussel met 31 kW in plaats van 10 kW gaan uitzenden op 103.4 FM. Ook in de provincie Limburg gaat het vermogen van vier zenders omhoog.

 

Bij Nostalgie gaat het vermogen van de zenders Kortrijk en Oostende in Vlaams-Brabant omhoog. In Limburg mag zelfs de helft van het zenderpark van Nostalgie met meer vermogen gaan uitzenden. Het opvallendst is de zender Schoten bij Antwerpen op 102.9 FM. Het vermogen hiervan wordt verhoogd van 50 naar 100 kW.

 

De 102.9 FM in Schoten wordt gelijk de sterkste zender van België, waar momenteel door nog geen enkele zender met meer dan 50 kW vermogen wordt uitgezonden. Richting Nederland zal overigens met minder vermogen worden uitgezonden anders zouden er teveel storingen optreden op de 102.7 FM van Radio 538 en de 103.0 FM van Radio Veronica.


Eind dit jaar verdwijnen ook de ketenradio’s van FM. Hiervoor komen vier FM-pakketten voor commerciële netwerkradio’s, die elk een vastgesteld format krijgen.

 

Een van de kavels wordt gereserveerd voor Nederlandstalige en Vlaamse muziek en moet daarmee een alternatief voor VRT Radio 2 worden.

 

De vier FM-kavels bestaan elk uit 15 tot 17 FM-zenders met in elk geval dekking in Aalst, Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Mechelen en Oostende. Drie van de vier kavels hebben ook dekking in Turnhout en/of Leuven. De frequenties worden momenteel nog gebruikt door lokale en ketenradio’s als Family Radio, Topradio en Club FM.

 

De commerciële netwerkradio’s gaan eveneens via DAB+ uitzenden, waardoor ze kunnen evolueren tot landelijke radiozenders.


Ook de lokale radiowereld gaat in Vlaanderen geheel op de schop. Momenteel zijn er nog een 300-tal lokale omroepen die zelf programma’s maken of hun frequentie verhuren aan een van de ketenradio’s.

 

In het nieuwe plan blijft er ruimte over voor 131 lokale radiostations. De lokale FM-frequenties gaan in pakketten verdeeld worden. Elk pakket bevat één tot drie FM-frequenties. Het uitzendvermogen wordt in de meeste gevallen maximaal 100 W. En dus zullen er heel wat lokale omroepen gaan sneuvelen.

 

Ook worden er strengere eisen gesteld aan de lokale omroepen. Zo dienen deze zenders zich via hun programmering en berichtgeving  te richten op hun lokale doelpubliek. De lokale FM-pakketten worden voor een periode van negen jaar verdeeld.

 

De nieuwe indeling van de FM-band en bijbehorende uitzendvermogens zijn in dit document na te lezen.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Floppy Disks blijkbaar nog altijd gebruikt bij Amerikaanse overheid

Floppy Disks blijkbaar nog altijd gebruikt bij Amerikaanse overheid

 

Verschillende systemen die de Amerikaanse overheid nu nog gebruikt, stammen uit de jaren zeventig. Onder meer de afdeling die gaat over de kernwapens gebruikt zelfs nog floppy disks.

 

floppies.jpg

De Amerikaanse overheid geeft ruim 61 miljard dollar uit om de "erfstuksystemen", zoals ze schertsend genoemd worden, te onderhouden. In een rapport dat de Amerikaanse overheid maakte, staat dat dat ruim drie keer zo veel is als wordt uitgegeven aan moderne IT-systemen.

 

De systemen van het ministerie van Defensie die gaan over de intercontinentale kernwapens, de bommenwerpers die kernwapens kunnen gebruiken en de tankvliegtuigen draaien nog "op een IBM-serie 1-computer - een computer uit de jaren zeventig - die floppydisks gebruikt."

 

Een woordvoerder van het ministerie liet weten dat "het systeem nog gebruikt wordt, omdat het kort gezegd nog steeds werkt".

 

Er wordt wel gewerkt aan modernisering van het systeem. "De floppy-computers worden tegen het eind van 2017 vervangen door veilige, digitale apparaten", aldus de woordvoerder tegen de BBC.

Nu.nl

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-17

Radio2:Leven Vol Muziek in "De eregalerij"2017

Radio2:Leven Vol Muziek in "De eregalerij"2017

 

Radio 2 zet op 16 maart Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute in de bloemen voor hun Leven Vol Muziek in "De eregalerij". Blaute, De Smet en Urbanus treden daarmee in de voetsporen van onder anderen Nicole en Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme, die vorig jaar gelauwerd werden tijdens de awardshow van Radio 2 en Sabam For Culture.

 

eregalerij2017.jpg

 

Radio 2 heeft dit jaar drie bevriende generatiegenoten aangeduid als laureaten van de oeuvreprijs een Leven Vol Muziek op "De eregalerij": Urbanus, Jean Blaute en Jan De Smet.

 

eregalarij2017.jpg

 

Met de bekroning worden de artiesten gelauwerd voor hun betekenis voor de Belgische muziekwereld en hun tijdloze nummers. De awardshow "De eregalerij" vindt volgend jaar plaats op 16 maart in Kursaal in Oostende.

 

Urbanus wordt door de organisatoren van "De eregalerij" gelauwerd als kleinkunstenaar en als komiek.

 

"Hoewel Urbanus vooral bekend staat als komiek, gooien ook zijn liedjes hoge ogen. Zijn eerste lp in 1974 was meteen goed voor vijf hitsingles", klinkt het.

 

"Eind de jaren 70 zijn de singles "Een baske vol met stro" en "Quand les zosiaux chantent, dans le bois" erg populair en zijn dubbelelpee "Urbanus 10 jaar live" was in 1983 goed voor platina."

 

Jean Blaute wordt bijgezet in "De eregalerij" voor zijn invloed op de Vlaamse muziek van de voorbije halve eeuw. "Hij kreeg naambekendheid als hij ging samenwerken met Johan Verminnen. Hij schreef onder meer de intro van "Brussel" van Verminnen.

 

Als producer werkte hij samen met onder anderen Marino Falco, Urbanus, Zjef Van Uytsel, Wim De Craene, De Nieuwe Snaar, K's Choice, Clouseau en Raymond van het Groenewoud.

 

"Jean Blaute scoorde ook een hitje met het nummer "Bananen", een cover van Drs P. Daarnaast trad hij op met onder anderen The Radio's, Hugo Matthyssen en Roland Van Campenhout.

 

Jan De Smet van De Nieuwe Snaar is volgens Radio 2 moeilijk te omschrijven. "Zanger, instrumentalist, muziekliefhebber, auteur, componist en daar kan je nog een aantal dingen aan toevoegen", omschrijft Radio 2 Jan De Smet.

 

"In 1964 krijgt hij van zijn vader een ukelele en dankzij het Nonkel Bob-akkoordenboekje is hij vertrokken. In 1982 richt hij samen met zijn broer Kris en Geert Vermeulen De Nieuwe Snaar op."

 

In 2015 zetten Jan De Smet en de zijnen een punt achter De Nieuwe Snaar, maar Jan De Smet blijft Vlaanderen rondreizen met verschillende muzikale projecten.

 

De Redactie

 

casino kursaal oostende.jpg

 

Radio 2 en Sabam for Culture nemen dit jaar Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute op in De Eregalerij voor een Leven Vol Muziek. Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme

Wil je de show ook meemaken? Dat kan!

Lees ook via de website van Radio2: Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute in de Eregalerij

Lees ook op deze blog: Radio2:Eregalerij (mét foto's) van 5 februari 2015! (8/2/2015)

 

DSCN4980.jpg

Pieter Van Banden en nethoofd Radio 2 Jan Knudde (Eregalerij 2015)

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duitsland:SWR Info wordt SWR Aktuell

Duitsland:SWR Info wordt SWR Aktuell

 

De publieke nieuwszender SWR Info in het zuidwesten van Duitsland krijgt een nieuwe naam. Vanaf volgende maand gaat het station verder onder de naam SWR Aktuell. De naamswijziging maakt deel uit van de grootschalige ombouw van de nieuwsdienst van de omroep.

 

Tot nu toe werd het nieuws door de SWR, de publieke omroep voor de deelstaten Baden-Württemberg en Rijnland-Palts, onder verschillende namen gebracht. Zo werd op tv de naam Landesschau aktuell gebruikt, terwijl de nieuwsbulletins op de radio gewoon onder de naam SWR Nachrichten te horen waren. De nieuwszender van de SWR heet daarentegen weer SWR Info.

 

Besloten is om het nieuws voortaan via alle kanalen te brengen onder de naam SWR Aktuell. Daarmee volgt de omroep de strategie die de collega’s van de MDR in Midden-Duitsland sinds vorige jaar hanteren.

 

file_57034.jpg

 

In februari wijzigt de nieuwszender SWR Info daarom haar naam in SWR Aktuell. Het format blijft hetzelfde: 24 uur per dag het laatste nieuws, weer en verkeer. Dit alles volgens het “Rolling News” concept.

 

SWR Aktuell is in de regio Stuttgart op FM te ontvangen, alsmede in vrijwel heel Baden-Württemberg en Rijnland-Palts via DAB+.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-17

Lokale 'Radio P.R.O.S.' trakteert rusthuisbewoners op chocola (update)

Lokale 'Radio P.R.O.S.' trakteert rusthuisbewoners op chocola (update)

 

De medewerkers van lokale Radio P.R.O.S. hebben de bewoners van rusthuis Sint-Anna in Haaltert op 23 februari j.l. verrast met chocolade-eitjes en pralines.

 

9547937.jpg

Anja Sonck geeft bewoners Marie-Jeanne Bruwé en Simone Adriaens een zakje met chocolade. - Foto CVHN

 

"Onze voorzitter en ondervoorzitter hadden ons uitgedaagd om vijftig kilogram chocolade-eitjes in te zamelen voor de bewoners van de rusthuis in Groot-Haaltert", vertelt Anja Sonck van radio P.R.O.S. "We konden in totaal net geen 104 kilogram inzamelen, meer dan het dubbele dan gepland. 

 

Daarom verdelen we ze onder vijf rusthuizen in de streek: Sint-Anna en Sint-Jozef in Haaltert, Sint-Vincentius in Aaigem, Klateringen in Ninove en De Pastorij in Denderhoutem. We konden de chocolade-eitjes inzamelen dankzij de steun van sponsors, waaronder bedrijven zoals Belcolade, Carrefour Ninove en Colruyt, maar ook lokale handelaars en onze luisteraars hebben ons gesteund."

 

paas.jpg

De senioren waren blij met de verrassing: "Het is leuk om eens iets te krijgen", zegt Simone Adriaens. "Vroeger gaven we en nu krijgen we", lacht de vrouw.

Uit dagblad 'Het Laatste Nieuws' van 24/2/2017 (CVHN)

 

De bewoners van Sint-Anna en Sint-Jozef in Haaltert en Klateringen in Ninove mochten reeds de chocolade in ontvangst nemen op 23 februari.En op 3 maart aanstaande zal de chocolade aan de bewoners van de De Pastorij in Denderhoutem en tevens ook in Sint-Vincentius in Aaigem worden overhandigd.

 

Radio-Pros-deelde-paaseitjes-uit-in-rusthuizen-Haaltert-Persregio-Dender.jpg

Van links naar rechts:Tim Schippers,Anja Sonck,? en DJ Stef Leeuwenhart (foto:Persregio Dender)

 

Alzo kwamen de (zoete chocoladen) klokken van Rome een beetje vroeger dan verwacht bij P.R.O.S tijdens de 'Ontbijtradio' dank zij hun uitdaging van zondag 19 februari j.l.....Pasen komt alsmaar wat dichterbij!

 

Afwachten nu wat de presentatoren van het zondagochtendprogramma  (9-12u) nu moeten uitvoeren als tegenprestatie van hun zeer geslaagde (zoete) actie.Zeker luisteren maar ook kijken via de website dus de komende zondagen.

 

Sticker Radio PROS (2).jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederlanders vinden radio betrouwbaarste medium

Nederlanders vinden radio betrouwbaarste medium

 

Nederlanders vinden radio het meest betrouwbare medium. Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Unie. Ook Europees gezien wordt radio het vaakst als betrouwbaar genoemd. Er is überhaupt veel vertrouwen in de media. Daarnaast vinden Nederlanders dat de media uiteenlopende opvattingen en meningen weergeven.

 

a13d99a48d972e408b9dc5854b975a7c18dc33f4.jpg

 

In Nederland zijn ruim duizend mensen ondervraagd. 84 procent noemt radio betrouwbaar. Kranten scoren met 83 procent een tweede plek. De televisie heeft met 79 procent een derde plek. Sociale media wordt niet als betrouwbaar gezien. Slechts 22 procent noemt sociale media betrouwbaar.

 

Ook Europees gezien wordt radio als betrouwbaar medium gezien. 66 procent noemt radio betrouwbaar, 55 procent van de Europeanen vindt kranten betrouwbaar, hetzelfde als televisie. Opmerkelijk is dat Europees gezien sociale media wat beter scoren. 33 procent vindt het een betrouwbaar medium.

 

RadioFreak

 

luisteren naar radio-2.jpg

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 26 februari 2017 

Radio2:De Pré Historie van morgen 26 februari 2017 
 
 
Morgen-zondag 26 februari 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 4e week van februari 1964 (53 jaar geleden), van de 4e week van februari 1974 (43 jaar terug), van de 4e week van februari 1984 (33 jaar geleden), en van de 4e week van februari 1994 (23 jaar geleden).
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van 53 jaar geleden waren Anyone Who Had A Heart door de Britse Cilla Black, And I Love Her van The Beatles, en Spiegelbeeld van Willeke Alberti. Verder hoor je reacties op de invoering van de zogenaamde Blauwe Zone in Brussel, bokskampioen Cassius Clay na zijn overwinning op Sonny Liston, wereldkampioen wielrennen Benoni Beheyt over het nieuwe seizoen, twee stakende spelers van voetbalclub Lierse, en Rik Van Steenbergen na zijn zoveelste overwinning in een Zesdaagse.
 
 
Dirty Ol’ Man van The Three Degrees, Laat Me Nu Toch Niet Alleen van Johan Verminnen, en Jambalaya door The Carpenters waren enkele van de straffe platen in de 4e week van februari 1974. Verder hoor je de ministers Tindemans en Claes over hun conflict met de petroleumsector over de brandstofprijzen, een reactie van die sector, minister Ramaeckers van verkeer over het handhaven van de snelheidsbeperkingen in ons land, en Roger De Vlaeminck met een negatieve reactie op een boek over Flandriens. 
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 4e week van februari 1984 met de blokkades door Franse truckers, politici Karel Poma en Frank Swaelen over het doorbreken van het BRT-monopolie, en de Franse pater/zanger Père Duval over zijn alcoholprobleem. Enkele hits van 33 jaar geleden waren: Heart And Soul van Huey Lewis & The News, Zwart Wit van de Frank Boeijen Groep, en You Are Beautiful van Chic. 
 
 
Daarna terug naar de 4e week van februari 1994 met de Amerikaanse president Clinton over het neerhalen door VS-gevechtsvliegtuigen van enkele Servische toestellen, huispersoneel van Michael Jackson dat tegen betaling had geroddeld over Michael, regisseur Steven Spielberg en acteur Liam Neeson over het draaien van de films Schindler’s List, en Fabiola die een dag van de plattelandsvrouwen organiseerde. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Pepermunt van Stef Bos, Wild World van Mr.Big, en Bruce Springsteen met Streets Of Philadelphia.
 
 

3797016920_35.png


De platenspeellijst

 

I'm the one - GERRY & THE PACEMAKERS
Be my baby - THE RONETTES
Anyone who had a heart - CILLA BLACK
5-4-3-2-1 - MANFRED MANN
Pour moi la vie va commencer - JOHNNY HALLYDAY
Spiegelbeeld - WILLEKE ALBERTI
A présent tu peux t'en aller - RICHARD ANTHONY
And I love her - THE BEATLES
Dirty ol' man - THE THREE DEGREES
Dyna-mite - MUD
Laat me nu toch niet alleen - JOHAN VERMINNEN
Jambalaya (On the bayou) - THE CARPENTERS
You won't find another fool like me - THE NEW SEEKERS
Shady Lady - SHEPSTONE & DIBBENS
The air that I breathe - THE HOLLIES
Love's theme - LOVE UNLIMITED ORCHESTRA
Heart and soul - HUEY LEWIS & THE NEWS
Rockin' good way - BONNIE TYLER & SHAKIN' STEVENS
Only you - FLYING PICKETS
Zwart wit - FRANK BOEIJEN GROEP
You are beautiful - CHIC
Relax - FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD
Twist and shout - CHAKA DEMUS & PLIERS
Pepermunt - STEF BOS
Wild World - MR.BIG
Love's embrace - THE DINKY TOYS & KHADJA NIN
It's alright - EAST 17
Streets of Philadelphia - BRUCE SPRINGSTEEN
 
 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Over de 'RadioDay'2017

Over de 'RadioDay'2017

 

Zaterdag 20 mei wordt voor de liefhebbers van off-shore radio een wel heel bijzondere dag. RadioDay in het prachtig gerestaureerde Entrepotgebouw aan de Harlinger Willemshaven. In dit gebouw interviews met oudgedienden uit binnen- en buitenland, marktkraampjes, hapjes en drankjes, uitreiking van Radio-Awards en natuurlijk... met zijn allen weer even bijpraten! Vanaf de kade bij het Entredepotgebouw is per tender de Jenni Baynton te bezoeken. Op het enig nog operationele zendschip ter wereld is op dat moment een rechtstreekse uitzending via 747 AM. DJ's van weleer vertonen er hun kunsten en je kunt ze horen en zien!

 

RadioDay%20header%202017.jpgDe deelnamekosten zijn: Bezoek RadioDay € 15.00 p.p. bij betaling vooraf. Op dag zelf € 17.50. Beide bedragen zijn exclusief bezoek aan radioschip.

 

Extra: Bezoek aan radioschip inclusief rondleiding en vervoer per tender € 10,00 p.p. Gezien de beperkte capaciteit van de tender kan dit bezoek alleen bij inschrijving vooraf en... vol=vol. Bezoek aan schip kan alleen in combinatie met toegangskaart RadioDay.Inschrijven: Je kunt nu inschrijven. We vragen je dit te doen via een e-mail, te sturen naar radiodagharlingen@gmail.com Graag in je mail ook even wat extra informatie over je adres en telefoonnummer. Je krijgt daarna een mail van ons hen van ontvangstbericht en ze laten je uiteraard ook weten hoe je de deelnamekosten kunt voldoen. Na binnenkomst van je betaling krijg je van hen opnieuw bericht met een definitieve bevestiging van je reservering.

 

radioday-header.jpgMeer info: Blijf hen volgen via website www.radioday.nl en facebook. Steeds meer info en wetenswaardigheden! Zou je dit bericht willen delen met je radiovrienden?

 

Radioday.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-17

Lokale 'Radio P.R.O.S.' trakteert rusthuisbewoners op chocola

Lokale 'Radio P.R.O.S.' trakteert rusthuisbewoners op chocola

 

De medewerkers van lokale Radio P.R.O.S. hebben de bewoners van rusthuis Sint-Anna in Haaltert gisteren (23/2/2017) verrast met chocolade-eitjes en pralines.

 

9547937.jpg

Anja Sonck geeft bewoners Marie-Jeanne Bruwé en Simone Adriaens een zakje met chocolade. - Foto CVHN

 

"Onze voorzitter en ondervoorzitter hadden ons uitgedaagd om vijftig kilogram chocolade-eitjes in te zamelen voor de bewoners van de rusthuis in Groot-Haaltert", vertelt Anja Sonck van radio P.R.O.S. "We konden in totaal net geen 104 kilogram inzamelen, meer dan het dubbele dan gepland. 

 

Daarom verdelen we ze onder vijf rusthuizen in de streek: Sint-Anna en Sint-Jozef in Haaltert, Sint-Vincentius in Aaigem, Klateringen in Ninove en De Pastorij in Denderhoutem. We konden de chocolade-eitjes inzamelen dankzij de steun van sponsors, waaronder bedrijven zoals Belcolade, Carrefour Ninove en Colruyt, maar ook lokale handelaars en onze luisteraars hebben ons gesteund."

 

paas.jpg

De senioren waren blij met de verrassing: "Het is leuk om eens iets te krijgen", zegt Simone Adriaens. "Vroeger gaven we en nu krijgen we", lacht de vrouw.

Uit dagblad 'Het Laatste Nieuws' van 24/2/2017 (CVHN)

Alzo kwamen de (zoete chocoladen) klokken van Rome een beetje vroeger dan verwacht bij P.R.O.S tijdens de 'Ontbijtradio' dank zij hun uitdaging van zondag 19 februari j.l.....Pasen komt alsmaar wat dichterbij!

 

Afwachten nu wat de presentatoren van het zondagochtendprogramma  (9-12u) nu moeten uitvoeren als tegenprestatie van hun zeer geslaagde (zoete) actie.Zeker luisteren maar ook kijken via de website dus de komende zondagen.

 

Sticker Radio PROS (2).jpg

Tijdsbalkje rood.gif

11:01 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:Win de volledige vinylcollectie van George Harrison

Radio2:Win de volledige vinylcollectie van George Harrison

 

Vandaag-vrijdag 24 februari- verschijnt George Harrison - The Vinyl Collection, de eerste box ooit met al zijn solo-studioplaten. En op dezelfde dag kan je de hele verzameling winnen in De Topcollectie van Radio2 !

 

Lars De Groote & Pieter Van Banden 3-12-2016 Aalst.jpg

Lars De Groote & Pieter Van Banden

 

In de box zitten deze albums:

 

 • Wonderwall Music (1968)
 • Electronic Sound (1969)
 • All Things Must Pass (1970, 3 LP limited edition)
 • Living In The Material World (1973)
 • Dark Horse (1974)
 • Extra Texture (1975)
 • Thirty Three & 1/3 (1976)
 • George Harrison (1979)
 • Somewhere in England (1981)
 • Gone Troppo (1982)
 • Cloud Nine (1987)
 • Live In Japan (1992)
 • Brainwashed (2002)
 

Naast de lp’s zitten er in de box ook twee picture discs, vinylplaten met opdruk, van de singles When We Was Fab en I’ve Got My Mind Set On You. De platen worden uitgebracht zoals ze destijds op de markt verschenen, inclusief het originele album artwork. De oorspronkelijk analoge opnamen werden volledig geremasterd in de legendarische Capitol-studio’s. Het resultaat is adembenemend loepzuiver.

 

Luister extra aandachtig naar De Topcollectie op vrijdag 24 februari en haal George Harrison - The Vinyl Collection in huis ! Vandaag in een presentatie van Lars De Groote.

De Topcollectie van maandag tot en met vrijdag van 13 tot 16 uur via Radio2 !

 

Lars De Groote -Radio2 De Topcollectie (2).jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |