09-04-18

Over webcams en radio

Over webcams en radio

 

Cabaretier Vincent Bijlo ( uit Nederland) schrijft twee keer per week een column over wat hem opvalt op de radio. Onlangs schreef Vincent Bijlo een column over webcams. De cabaretier is van mening dat webcams funest zijn voor de radio? "Als je radiomensen via de webcam bekijkt, vallen ze vrijwel altijd ontzettend tegen." En daar zijn veel radiomakers het mee eens.

 

dyn006_original_1183_523_pjpeg_2616433_dee8b6e50ec223d43f78cf137808e94b.2.jpg

                                                                                                                    Vergroten door er op te klikken

Volgens de cabaretier ga je bij de radio werken omdat je radio een prachtig medium vindt.

"Dat doe je, in het algemeen, omdat je eigenlijk bij de televisie wilde, maar daar afgewezen bent omdat je er niet uitziet."

 

De lelijkste radiomakers zijn de beste


Als voorbeeld geeft Vincent Bijlo presentator Eric Corton. Hij zou zijn gestopt met het presenteren van 'De Nieuws BV' op (NPO) Radio 1 omdat het gewoon geen gezicht was op de webcam.

 

"Radiomensen moet je alleen horen, dan kan je zelf gaan bedenken hoe ze eruitzien. Als je ze via de webcam bekijkt, vallen ze vrijwel altijd ontzettend tegen."

 

Volgens Bijlo zijn de lelijkste radiomakers de beste. Als voorbeeld geeft hij Timur Perlin. "Hij verlaat (NPO) 3FM om precies dezelfde reden."

 

Daarnaast denkt hij dat Hans Schiffers en Bert Kranenbarg een "te ouwe kop hebben voor (NPO) Radio 2", daarom moeten ze nu naar Radio 5.

 

Ban de webcams


Volgens Bijlo is er maar één oplossing: "Ban met onmiddellijke ingang alle webcams uit radiostudio's. Laat radio weer het medium worden waar mensen onbekommerd lelijk kunnen zijn. Want neem één ding van mij aan: de lelijkste radiomakers zijn de beste."

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.