04-03-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 5 maart 2017 

Radio2:De Pré Historie van morgen 5 maart 2017 
 
 
Morgen-zondag 5 maart 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 1e week van maart 1963 (54 jaar geleden), van de 1e week van maart 1973 (44 jaar terug), van de 1e week van maart 1983 (34 jaar geleden), en van de 1e week van maart 1993 (24 jaar geleden).

 

 

 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van 54 jaar geleden waren Walk Like Man van The Four Seasons, Mijn Ideaal van Corry Brokken, en Belles Belles Belles van Claude François. Verder hoor je meer over de extreem strenge winter toen waarbij bijvoorbeeld de oesters in Oostende bevroren, de provinciegouverneur van Oost-Vlaanderen over de ontwikkeling van het Waasland en over een tunnel of brug onder of over de Schelde, Rik Van Looy over het nieuwe wielerseizoen, gepaste kleding door modespecialisten, en Ray Conniff over zijn wereldberoemde Ray Conniff Sound.
 
 
If You Hold My Hand door Donna hightower, Hé Ho Meneer van Joe Harris, en Feel The Need In Me van The Detroit Emeralds waren enkele van de straffe platen in de 1e week van maart 1973. Verder hoor je Sioux-indianen die in opstand kwamen op de voor hen historische plek Wounded Knee, een jongerenbetoging tegen wapentransporten vanuit Zeebrugge, Ludo Dielis en Tony Schrauwen over biljarten op muziek, en afbreekbare vuilzakken op basis van vlas. 
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van maart 1983 met het overlijden van Hergé, de tekenaar van Kuifje, Jennifer Beals, de actrice en danseres in de film Flashdance, een club voor de spelersvrouwen van Club Brugge, en Guy Polspoel over het gat in de Belgische begroting. Enkele hits van 34 jaar geleden waren: Heartache Avenue van The Maisonettes, Pa van Doe Maar en I Need You door Paul Carrack. 
 
 
Daarna terug naar de 1e week van maart 1993 met de finale van Eurosong met als winnares Barbara Dex met haar liedje Iemand Als Jij, de Amerikaanse president Clinton over de oorlog in Bosnië, protest tegen de aanleg van de nieuwe havenweg van Antwerpen naar het Nederlandse Bergen-op-Zoom, en het Amerikaanse tv-programma Prison waarin mensen zich vrijwillig lieten opsluiten in een nieuwe gevangenis. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Iemand Als Jij door Barbara Dex, I Will Always Love You van Whitney Houston en Sunday Mondays van Vanessa Paradis.
 
 

3797016920_35.png


De platenspeellijst

 

Let's dance - CHRIS MONTEZ
Eso beso - PAUL ANKA
Walk like a man - THE FOUR SEASONS
From me to you - THE BEATLES
The night has a thousand eyes - BOBBY VEE
Mijn ideaal - CORRY BROKKEN
Do you love me - THE CONTOURS
Belles, belles, belles - CLAUDE FRANCOIS
If you hold my hand - DONNA HIGHTOWER
Go like Elijah - CHI COLTRANE
You're so vain - CARLY SIMON
Killing me softly with his song - ROBERTA FLACK
Hé ho mijnheer! - JOE HARRIS
Feel the need in me - DETROIT EMERALDS
Turks Fruit - TOOTS THIELEMANS
You can't hurry love - PHIL COLLINS
Heartache avenue - MAISONETTES
Pa - DOE MAAR
Billie Jean - MICHAEL JACKSON
Flashdance...What a feeling - IRENE CARA
All right - CHRISTOPHER CROSS
I need you. - PAUL CARRACK
Mockin' bird hill - ROOTS SYNDICATE
Sunday Mondays - VANESSA PARADIS
Iemand als jij - BARBARA DEX
Rock with you. - INNER CIRCLE
Could it be magic - TAKE THAT
I will always love you - WHITNEY HOUSTON
 
 
 
De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.