23-02-17

Viceland TV zender van start op 1 maart bij (o.a.) Telenet

Viceland TV zender van start op 1 maart bij (o.a.) Telenet

 

De nieuwe televisiezender Viceland is vandaag van start gegaan bij Telenet zoals eerder werd aangekondigd.

viceland.jpg

Tegelijk met de lancering in Vlaanderen zal de zender ook vandaag in Nederland te zien zijn.In Vlaanderen via Telenet (kanaal 21 in Vlaanderen en 137 in Brussel).Vanaf 1 juni zal de zender ook worden opgenomen in het basispakket van Proximus. Eind 2017 moet de zender  trouwens in 51 landen te ontvangen zijn.

 

Ook de website van Viceland voor Nederland is online via viceland.com/nl. De website voor Vlaanderen is te vinden via viceland.com/be/.

 

Vice richt zich op millennials (de generatie geboren tussen eind jaren 70 en begin jaren 2000) en heeft voor verschillende thema’s eigen kanalen, zoals Noisey (muziek), Munchies (eten) en Broadley (feminisme).

 

Jongerencultuur speelt de hoofdrol in de programmering. Deze bestaat uit Amerikaanse series zoals Gaycation, Noisey, en F*ck That's Delicious.

 

In lijn met Vice, zal de tv-zender verhalen brengen van over de hele wereld. Regisseur en Oscarwinnaar Spike Jonze is als co-president van de zender – naast CCO Eddy Moretti – verantwoordelijk voor de ontwikkeling van creatie, productie en merkidentiteit van het kanaal, aldus de zender in een persbericht.

 

Naast internationale content, zal de zender ook lokaal geproduceerde content bevatten.

 

viceland telenet op 22-2-2017.jpg

Mediamagazine.nl

 

Viceland Vlaanderen zal een eigen programmering bevatten en tevens een Vlaamse versie van Census uitzenden.De TV zender is in België dus (momenteel alleen) via Telenet te ontvangen in het digitaal basispakket.In Vlaanderen was Vice (onder de naam Vice on HBO) al te zien met reportages op de zender Caz (voorheen Acht).

 

Op de nieuwe tv-zender "Viceland" in België zullen dus zowel internationale als lokale programma's worden uitgezonden over thema's gaande van muziek tot voeding, identiteit, seks, mode en sport. Kenmerkend is daarbij wel altijd "de unieke blik op de jongerencultuur".

 

De Vlaamse versie van Viceland is beschikbaar in het basispakket van Telenet, op kanaal 21 (137 in Brussel). Vanaf 1 juni zal de zender ook worden opgenomen in het basispakket van Proximus.

 

Om de lancering te vieren, maakte Vice de nieuwe documentaire "Census België". In de docu van een uur geven jongeren uit het hele land hun mening over zichzelf, politiek, drugs, seks, liefde, geld en klimaatverandering.

 

De 24 urenzender werd in februari 2016 al gelanceerd in de Verenigde Staten en Canada, en later volgden ook Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Tegelijk met de introductie in België is Viceland vanaf nu ook in Nederland te bekijken.

 

Facebook en Twitter-account.

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.