27-02-17

Duitsland:SWR Info wordt SWR Aktuell

Duitsland:SWR Info wordt SWR Aktuell

 

De publieke nieuwszender SWR Info in het zuidwesten van Duitsland krijgt een nieuwe naam. Vanaf volgende maand gaat het station verder onder de naam SWR Aktuell. De naamswijziging maakt deel uit van de grootschalige ombouw van de nieuwsdienst van de omroep.

 

Tot nu toe werd het nieuws door de SWR, de publieke omroep voor de deelstaten Baden-Württemberg en Rijnland-Palts, onder verschillende namen gebracht. Zo werd op tv de naam Landesschau aktuell gebruikt, terwijl de nieuwsbulletins op de radio gewoon onder de naam SWR Nachrichten te horen waren. De nieuwszender van de SWR heet daarentegen weer SWR Info.

 

Besloten is om het nieuws voortaan via alle kanalen te brengen onder de naam SWR Aktuell. Daarmee volgt de omroep de strategie die de collega’s van de MDR in Midden-Duitsland sinds vorige jaar hanteren.

 

file_57034.jpg

 

In februari wijzigt de nieuwszender SWR Info daarom haar naam in SWR Aktuell. Het format blijft hetzelfde: 24 uur per dag het laatste nieuws, weer en verkeer. Dit alles volgens het “Rolling News” concept.

 

SWR Aktuell is in de regio Stuttgart op FM te ontvangen, alsmede in vrijwel heel Baden-Württemberg en Rijnland-Palts via DAB+.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.