07-03-17

NL:Nieuwe hoor(luister)spelen op Radio 4 en Radio 5

NL:Nieuwe hoor(luister)spelen op Radio 4 en Radio 5

 

AvroTros komt met twee nieuwe hoorspelen waarin vroege feministen en voorvechtsters van gelijke rechten centraal staan. 'Geen Noot Onschuldig' vertelt het verhaal van Frieda Belinfante, verzetsheld en de eerste vrouwelijke dirigent van Nederland. 'Madam' gaat over een sekshuis op de Amsterdamse wallen.

 

logo npo radio4.jpglogo npo radio 5.jpg

 

'Geen Noot is Onschuldig' is te horen vanaf 10 april in het programma 'Opium' om 23.45 uur via Radio 4.

 

Het hoorspel 'Madam' wordt vanaf 16 april om 16.00 uitgezonden in het programma 'Musical Moods' via Radio 5.

 

De verhalen worden door acteurs als Annick Boer, Noortje Herlaar, Pierre Bokma en Jacqueline Blom opnieuw tot leven gebracht.


Regisseur Peter te Nuyl maakte voor het radioprogramma 'Opium' op Radio 4 deze 16-delige serie.

 

Jacqueline Blom speelt Frieda Belinfante in dit hoorspel, gebaseerd op het boek 'Een schitterend vergeten leven' van Toni Boumans.

 

De muziek, opnieuw ingespeeld door het ooit door Frieda gedirigeerde Sweelinck Orkest, is de motor en context van het verhaal.

 

Krijn ter Braak speelt de rol van de cello, de alwetende en fictieve verteller. Peter te Nuyl streeft naar een bewegelijke balans tussen feit en fictie en historie en actualiteit.

 

De cast bestaat verder uit Bram van der Vlugt, Mark Rietman, Matteo van der Grijn, Hans Hoes, Jochum van der Woude, Kim Berkhout en Guy Clemens.


Na het succes van de radiomusical 'Heerlijk Duurt het Langst', bekroond met de CPNB Award voor Beste luisterboek van het jaar, volgt nu de bewerking van 'Madam'.  Een groep feministen kraakt in het hoorspel een pand naast sekshuis Madam om een blijf-van-mijn-lijfhuis te beginnen en voelt zich geroepen de arme prostituees next-door te redden. Maar willen de meisjes van Madam wel gered worden?

 

De hoofdrollen worden vertolkt door Pierre Bokma, Annette Malherbe, Noortje Herlaar, Annick Boer en Maarten Heijmans.

 

Luisterspel Nederland.jpg

RadioNL(Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.