06-03-17

Euronews zal binnenkort worden omgedoopt tot Euronews NBC

Euronews zal binnenkort worden omgedoopt tot Euronews NBC

 

Euronews zal binnenkort worden omgedoopt tot Euronews NBC. De pan-europese nieuwszender waar ook een aantal belangrijke Europese publieke omroepen aandeelhouder van zijn krijgt het Amerikaanse mediaconcern NBC Universal (dat door Comcast wordt gecontroleerd) als aandeelhouder.

 

euronews logo.jpg

 

NBC News, de nieuwsafdeling van NBC Universal en het NBC-netwerk verkrijgt voor 30 miljoen Amerikaanse Dollar (28,38 miljoen euro) in totaal 25 % waarmee het ook de naamsaanduiding laat wijzigen.

 

Euronews-content zal daarbij bij NBC News alsmede de nieuwszender MSNBC in de Verenigde Staten te zien zijn. De Egyptische zakenman Naguib Sawiris heeft thans 53% van de zender in handen; onduidelijk is hoe de aandeelhoudersverhoudingen zullen zijn na de deelname van NBC.

 

NBC Universal is in Europa thans actief met CNBC Europe en in sommige landen met onder andere Diva Universal, Studio Universal en Syfy. Euronews dat gevestigd is in het Franse Lyon telt meer dan 400 journalisten met 25 nationaliteiten en wordt in meer dan 155 landen simultaan in 13 talen uitgezonden.

 

Het is opvallend dat het Amerikaanse NBC aandeelhouder wordt van de nieuwszender die in 1993 werd opgericht door Europese publieke omroepen als tegenwicht voor Amerikaanse nieuwszenders met een pan-Europees idee.

 

Mediamagazine.nl

 

De VRT is nooit betrokken geweest bij Euronews maar wél wel de RTBF die nog steeds een heel klein aandeel (0,6 %) van Euronews in handen heeft. In Vlaanderen is Euronews ook via onder andere de digitale kabel in het standaardpakket van Telenet en Proximus TV te bekijken.Ook Free To Air in grote delen van Vlaanderen via DVB-T (RTBF zenders/Franse taal deels afwisselend met Arte) alsmede live via internet (Engelstalige versie).

 

En tenslotte is er ook nog Euronews via diverse satellieten.Uiteraard Free To Air en de taal kan je zelf instellen (geen Nederlands!).Via de Hotbird (13° Oost) satelliet trouwens ook te zien in HD (hier enkel de Engelse versie).

 

Lees ook: Satelliet:Euronews nu ook FTA in HD via Hotbird ! (8/11/2016)

 

euro.jpg

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.