14-02-17

WhatsApp krijgt een extra beveiliging

WhatsApp krijgt een extra beveiliging

 

WhatsApp krijgt tweestapsverificatie. De chat-app lanceert een extra beveiliging via een code bestaande uit zes cijfers met een e-mailadres als backup. De code moet niet altijd worden ingevuld, enkel wanneer de app bijvoorbeeld op een nieuwe telefoon wordt geïnstalleerd. De extra ingreep moet misbruik van WhatsApp-accounts zo goed als onmogelijk maken.

 

naamloos.png

 

De gebruikers van WhatsApp zullen de vraag krijgen om een zelf te kiezen pincode in te vullen. De messenger-app zal af en toe vragen om de code in te vullen, bijvoorbeeld wanneer de app geïnstalleerd wordt op een nieuwe telefoon.

 

Wie de code vergeet, kan nog altijd via het eerder opgegeven e-mailadres opnieuw toegang krijgen tot zijn account. Dat is veiliger dan de huidige verificatie die enkel per sms gebeurt.

 

De maatregel is bedoeld om misbruik door onbekenden zo goed als onmogelijk te maken. Enkele maanden geleden bouwde de app ook al een end-to-end-encryptie in, waardoor berichten en oproepen enkel door de verzender en de bestemmeling(en) kunnen worden gelezen of beluisterd.

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.