07-02-17

Afschaffing roamingkosten vf. 15 juni a.s.

Afschaffing roamingkosten vf. 15 juni a.s.

 

Geen hogere gsm-rekening na afschaffing roamingkosten

 

Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben een akkoord gesloten dat moet voorkomen dat u opdraait voor de afschaffing van de roamingkosten. Vanaf 15 juni kunt u in heel Europa aan hetzelfde tarief bellen, sms'en en surfen als in eigen land.

 

5.jpg

 

Op 15 juni worden de roamingtarieven afgeschaft, dan betaalt u in eender welk ander Europees land evenveel als in uw thuisland om te bellen, sms'en of mobiel te surfen. Om de voorkomen dat de telecomoperatoren dat inkomstenverlies doorrekenen op uw gsmfactuur, hebben onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben een akkoord bereikt over lagere groothandelsprijzen voor telecomoperatoren.

 

"Dit is een grote overwinning voor de Europese consument", meldt het Finse Europarlementslid Miapetra Kumpula-Natri nadat ze iets na middernacht de onderhandelingen succesvol had kunnen afronden. Er zijn maximumtarieven overeengekomen die de operatoren elkaar mogen aanrekenen wanneer hun klanten in het buitenland bellen, surfen of sms'en. Die tarieven liggen ongeveer 90 procent lager dan nu het geval is.

 

Volgens de onderhandelaars van het parlement zullen de lagere tarieven nog steeds de kosten van de operatoren dekken, zonder dat ze een goed functionerende markt in de weg staan.

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.