31-01-17

Proximus gaat glasvezelnetwerk versneld uitrollen

Proximus gaat glasvezelnetwerk versneld uitrollen

 

Proximus investeert de komende tien jaar 3 miljard euro om zijn glasvezelnetwerk versneld uit te rollen. Daarmee wil het minstens 85 procent van de bedrijven en meer dan 50 procent van de gezinnen bereiken. Internetverkeer kan hierdoor in de toekomst veel sneller verlopen.

 

proximus_logo.jpg

 

Proximus heeft nu al ongeveer 21.000 kilometer glasvezel liggen, maar dat netwerk stopt aan de verdeelkasten in de straat. De uitrol naar de eindgebruiker was al gestart, met focus op bedrijventerreinen - het bedrijf zegt al 6.000 professionele glasvezelklanten te hebben - en nieuwe woonwijken. De volgende stap is om de glasvezel ook tot in bestaande huizen en appartementen te brengen.

 

Volgens het telecombedrijf is glasvezel "het vaste netwerk van de toekomst", met een "superieure ervaring, ultrasnelle download- en uploadsnelheden en een ongeëvenaarde responsiviteit". Proximus is ervan overtuigd dat het dankzij de investeringen zijn marktaandeel bij de residentiële klanten zal kunnen vergroten. Het belooft "100 procent glasvezelbereik" in dichtbevolkte stedelijke gebieden.

 

De uitrol start begin 2017 in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Gent, Namen en Roeselare.

 

Met het investeringsplan voor glasvezel meegerekend, zal Proximus de komende drie jaar telkens ongeveer 1 miljard euro investeren op groepsniveau. Het benadrukt dat het verwacht in die periode het dividend stabiel te kunnen houden op 1,50 euro.

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eerste zenders in nieuwe uitzendnorm zenden via satelliet uit

Eerste zenders in nieuwe uitzendnorm zenden via satelliet uit

 

Satelliettelevisie krijgt er in de komende jaren een nieuwe uitzendnorm bij. Het gaat om een verbeterde variant van DVB-S2. De eerste zenders in het nieuwe DVB-S2X zijn al opgedoken.

 

dvb-s2x.png

 

DVB-S2X heeft een efficiëntere compressie waardoor ten opzichte van de huidige standaard DVB-S2 men meer bandbreedte kan besparen. Hierdoor kan men op een transponder van een satelliet meer zenders plaatsen. DVB-S2X wordt door marktpartijen als belangrijk bij de doorgifte van Ultra HD-kanalen via de satelliet bestempeld. Het wordt voor aanbieders die een kleine afzetmarkt bedienen tevens makkelijker om een kwantitatief en kwalitatief zenderaanbod te leveren dat kan concurreren met aanbieders die via vaste netwerken tv-diensten aanbieden.

 

Voor professioneel gebruik zijn de eerste DVB-S2X-ontvangers op dit moment  beschikbaar. Voor de consument zijn deze ontvangers echter nog niet te koop. Wel zouden enkele modellen nieuwe Ultra HD-televisies beschikken over/voor DVB-S2X geschikte tuners. Maar de firmware van deze televisies zijn hiervoor op dit moment nog niet aangepast. De verwachting is dat dit jaar (2017) voor de consumentenmarkt werkende DVB-S2X-ontvangers beschikbaar komen. De satellietkijker kan dan ook op dit moment nog niet kijken naar een boeket van Zwitserse zenders van het Franse mediabedrijf TF1 die op de Eutelsat 33C-satelliet op 33° Oost wordt uitgezonden via de frequentie 12.612 GHz.(V) met SYM:10058 en FEC: 25/36 – DVB-S2X – 8PSK. De satellietverspreiding wordt als aanvoersignaal gebruikt.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

n.v.d.r.

Update :8/2/2017

Geert liet me ondertussen weten dat de ontvangers voor de gewone consument HIER al verkrijgbaar zijn voor een redelijke prijs (vanaf €209,90).Deze kan bv.al10 zenders simultaan opnemen en één weergave.

Astra heeft al demonstratiekanalen via DVB-s2x http://www.onastra.com/uhd 'gewone' 4K uitzendingen via het dvb-s2 formaat (heb je HEVC decoder nodig). Ook met HDR (high dynamic range)
 

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-01-17

‘Vier’ krijgt nieuwe vormgeving en wordt '4'

‘Vier’ krijgt nieuwe vormgeving en wordt '4'

 

Onze Vlaamse commerciële televisiezender ‘Vier’ gaat vanaf begin februari verder met een nieuwe vormgeving waarbij de ‘4’ in het nieuwe logo centraal staat. Dit heeft de eigenaar van de zender, SBS Belgium, deze week bekend gemaakt.

 

De eigenaar vond het na het na dik vier jaar tijd voor een nieuw logo en nieuwe vormgeving: “Dat wordt dit voorjaar in de verf gezet met een nieuwe ‘look and feel’: een dynamische vormgeving, kleurrijke huisstijl en een gloednieuw logo.”, aldus SBS Belgium in een persbericht.

 

logo -vier-2017.png

 

Programmadirecteur Annick Bongers: “Het nieuwe logo en de frisse zenderlook passen bij de dynamiek waar VIER vandaag voor staat: onze programma’s zijn echt, verrassend, en verruimen de blik van de kijkers. Kaskrakers zoals De Mol, Callboys, Topdokters, The Sky is the Limit, Jani Gaat of De Slimste Mens ter Wereld zijn programma’s die je wilt gezien hebben. Liefst samen met familie, vrienden en collega’s. En als het even kan, in een vloeiende vormelijke beweging die als rode draad doorheen de hele VIER-avond loopt.”

 

De nieuwe programmering van de zender gaat op 6 februari aanstaande van start. Dan zal ook de nieuwe vormgeving in gebruik worden genomen. In de nieuwe programmering zijn behalve een nieuwe reeks van “De mol”, gedraaid in Zuid-Afrika, ook de nieuwe series “Topdokters” en “Jani gaat” te zien op de zender.

 

Nieuwe programmering ‘Vier’.

 

schema van '4'.jpg

Klik op de afbeelding voor groter beeld

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duitsland:Nog wat nieuws over AFN...

Duitsland:Nog wat nieuws over AFN...

 

De Amerikaanse leger-radiozender AFN Power Network had aangekondigd  om vanaf 19 januari jl. te stoppen. AFN heeft ondertussen de laatste FM-frequenties in Europa waar de zender op uitzond, uitgezet nadat eerder de middengolfuitzendingen hiervan waren gestaakt.

 

afn1.jpg

 

AFN Power Network omvat een programmering met vooral gesproken woord in de vorm van nieuws (NPR), achtergrondprogramma’s (NPR/CBS e.d.), opinieprogramma’s (Stephanie Miller, Rush Limbaugh, Jim Rome) en sport (ESPN).

 

AFN had in Europa in feite twee zenders op de FM: sinds 2006 AFN The Eagle, een muziekformat met lokale varianten (daarvoor ZFM) en AFN Power Network. AFN Power Network is het oudst. In met name Italië (o.a. Vicenza/Livorno/Catania/Napoli) en Duitsland (Hessen, Wiesbaden, Stuttgart e.d.) werden beide zenders uitgezonden evenals in Casteau/Mons, (België) bij het SHAPE-hoofdkwartier.

 

AFN is in Europa flink aan het inkrimpen, met name in Duitsland waar nog maar een sterke FM-zender over is (Stuttgart met 100 kW) en verder alleen AFN The Eagle wordt uitgezonden met laagvermogen-zenders.

 

Het uitzetten van de sterke 50 kW-zender in de Hessische regio Frankfurt (Feldburg) op 18 januari jl. was daarbij een behoorlijke aderlating, aangezien AFN sinds 1945 uitzendt in Duitsland. AFN Power Network is officieel opgeheven, maar blijkt in de praktijk nog wel uit te zenden via internet en daarnaast zijn andere thematische AFN-zenders waaronder The Voice, PowerTalk, FANS (sport), alsmede NPR Worldwide en een aantal thematische muziekzenders die voor de militairen ook via afgesloten decodersystemen te beluisteren zijn.

 

De internetstreams van AFN werken alleen in landen waar het Amerikaanse leger aanwezig is. In Europa zijn dat landen als Duitsland, Italië, België, Nederland, Spanje, Turkije, de Azoren en op specifieke Amerikaanse legerlocaties.

 

In Nederland is AFN The Eagle Benelux vanuit Brunssum (96,9 MHz en 99,7 MHz) in Zuid-Limburg te horen alsmede in Erp (107,9 MHz) vanwege de aanwezigheid van de NAVO (JFC NATO). Dankzij NAVO-overeenkomsten kunnen NAVO-partners FM-zenders claimen in het land waar militairen gestationeerd zijn, een basis waarop AFN, maar ook het Britse BFBS kan uitzenden.

 

Het Britse BFBS heeft overigens haar FM-dekking ook behoorlijk ingeperkt. BFBS Radio Germany (met vooral muziek) is alleen nog met een 70 kW zender vanuit Bieleveld (103.0 MHz) te horen in Nordrhein Westfahlen. Afgelopen jaren werden allerlei laagvermogen FM-frequenties afgestoten.

 

16114511_1336707506372463_539148323897036345_n.jpg

 

BFBS Radio 2 met vooral gesproken woord zendt in Duitsland nog uit met een drietal laagvermogenzenders in Nordrhein Westfahlen. Per 2020 verlaten de Britse militairen Duitsland waarmee het doek valt voor BFBS in Duitsland. In Nederland zendt BFBS vanuit Maastricht (87,7 MHz) en Brunssum (90,2 MHz) met zeer laagvermogen zenders uit met BFBS Radio Germany. Teruggegeven frequenties zijn of worden in Duitsland opnieuw verdeeld en veelal aan publieke zenders vergeven.

 

In Engeland wordt BFBS ook gedistribueerd via DAB (digitale radio via de ether). De BFBS heeft echter aangekondigd in de loop van dit jaar deze verspreiding te stoppen vanwege bezuinigingen. Via satelliet (Sky UK en FreeSat), FM bij militaire locatie’s, alsmede internet zal BFBS Radio wel in Engeland beschikbaar blijven.

 

16114191_1336791153030765_4887889041057906206_n.jpg

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-17

Satelliet:(Radio) NDR Plus ook via de Astra 1 (19,2° Oost)

Satelliet:(Radio)NDR Plus ook via de Astra 1 (19,2° Oost)

 

NDR Plus is een half jaar geleden in delen van Noord-Duitsland via digitale radio DAB+ in de ether gaan uitzenden en begon daarnaast ook via internet.

 

c175.png

 

De satellietdistributie via de Astra-1 sedert 18 januari j.l.van dit jaar maakte de distributie compleet.

 

Via 12266 GHz.(H) met FEC:3/4 en SYM:27500 is de zender Free To Air toegevoegd aan het al bestaande gigantische aanbod van ARD-radiostations die in een zeer hoge geluidskwaliteit te beluisteren zijn. NDR Plus draait de hele dag Duitse Schlagermuziek, afgewisseld met Evergreens en instrumentale muziek. De zender wordt binnenkort ook in de zaplijsten van CanalDigitaal en TV Vlaanderen Digitaal opgenomen.

 

Maar een abonnement is dus niet nodig.Iedereen kan in uitstekende kwaliteit luisteren...als je tenminste een FTA sat.ontvanger hebt natuurlijk.Anders moet je natuurlijk luisteren via internet.

 

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

 

Alle livestreams van de radiozenders van de NDR vind je hier.

 

De Norddeutscher Rundfunk is trouwens niet de eerste publieke omroep die een speciale radiozender voor Duitse volksmuziek is gestart.De Bayerischer Rundfunk (BR) uit de Duitse deelstaat Beieren zendt al enige tijd de radioprogramma’s Bayern Plus en Bayern Heimat uit via onder andere DAB+, satelliet en Internet.

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DL:AFN geeft ook sterke FM-frequentie Rijnland-Palts op

DL:AFN geeft ook sterke FM-frequentie Rijnland-Palts op

 

De Amerikaanse legerzender AFN (American Forces Network) trekt zich nog verder terug uit Duitsland. Naast een sterke frequentie in de regio Frankfurt geeft het station ook een sterke frequentie in de regio Kaiserslautern, in de deelstaat Rijnland-Palts, op.

 

AFN 105.1 FM.jpg

 

In de regio Kaiserslautern is AFN momenteel te ontvangen via de frequentie 100.2 FM (7 kW). Sedert woensdag 18 januari om 11 uur verhuisde de legerzender naar de frequentie 105.1 FM (200 W). De frequentie werd tot dan toe nog gebruikt door Deutschlandfunk. De landelijke publieke zender kreeg op haar beurt de 100.2 FM van AFN.

 

Niet alleen in Kaiserslautern, maar ook in het Rhein-Main gebied vond een frequentieruil plaats. AFN stond hier de sterke frequentie 98.7 FM (50 kW) af aan Deutschlandfunk. De legerzender verkleinde alzo haar uitzendgebied hier tot de regio Wiesbaden waar uitgezonden wordt nu op 103.7 FM (50 W).

 

In het Rhein-Main gebied liggen onder meer de steden Frankfurt, Wiesbaden, Mainz en Darmstadt en telt meer dan 4 miljoen inwoners. Deze ruil ging hier eveneens in op 18 januari.

 

Door de frequentieruil werden er een 15-tal zwakke FM-frequenties van Deutschlandfunk in het Rhein-Main gebied overbodig. Deze zenders werden uitgezet en teruggegeven aan de overheid. Vermoedelijk gaan die ter beschikking worden gesteld aan commerciële radio.

 

AFN heeft de afgelopen jaren vele middengolfzenders afgestoten. Begin november van dit jaar schakelde AFN zelfs de allerlaatste AM-zender in Duitsland uit.

 

RadioNL(Martin Slijper)

AFN logo.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-01-17

NL:Dagelijks hoorspel bij NPO Radio 1

NL:Dagelijks hoorspel bij NPO Radio 1

 

NPO Radio 1 krijgt in de dagprogrammering een hoorspel op de zender. Vanaf maandag 30 januari is het 134-delige hoorspel, gebaseerd op het boek ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’,  elke werkdag om 12.50 uur te horen op NPO Radio 1.

 

logo npo radio 1.jpg

 

Eindredacteur Arjan Penders: “We willen graag een nieuw, spannend luistermoment op Radio 1. Iedere middag lekker ouderwets naar de radio luisteren voor een hoorspel. Of op een ander moment met de wekelijkse podcast. Onze hoofdpersoon maakt allerlei historische gebeurtenissen mee. Het hoorspel is daarom vermengd met authentieke geluidsfragmenten, passend bij de grote stappen die het explosieve verhaal zet door de geschiedenis van de 20e eeuw. En we leveren natuurlijk ook een flinke dosis humor.”

 

‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ is een bestseller van de Zweedse auteur Jonas Jonasson uit 2009. Het boek werd in 2013 verfilmd. Op zijn honderdste verjaardagsfeest vertrekt Allan Karlsson uit het bejaardentehuis. Hij probeert zo ver mogelijk te reizen met het weinige geld dat hij heeft. Allan steelt een koffer, die vol blijkt te zitten met crimineel geld. Daardoor krijgt hij een motorbende, een internationale gangster en de politie achter zich aan.

 

Het hoorspel is geschreven door Eva Gouda en Koen Caris en wordt geproduceerd door de HoorSpelFabriek van Vibeke von Saher en Marlies Cordia.

 

RadioFreak

luisterspel opname Paul Vlaanderen Hilversum.jpg

n.v.d.r.

 

Beetje te vergelijken dus met het korte 'Koekoeksnest' dat in de jaren '90 dagelijks werd uitgezonden via Radio2.

NPO Radio1 kan je beluisteren  in Vlaanderen via internet maar ook FTA via satelliet (Astra 3 op 23,5° Oost).Ook via Telenet (digitaal) én analoog.In delen van Vlaanderen ook via FM,DAB+ en DVB-T. 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 29 januari 2017 

Radio2:De Pré Historie van morgen 29 januari 2017 
 
 
Morgen-zondag 29 januari 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 4e week van januari 1962 (55 jaar geleden), van de 4e week van januari 1972 (45 jaar terug), van de 4e week van januari 1982 (35 jaar geleden), en van de 4e week van januari 1992 (25 jaar geleden).
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van 55 jaar geleden waren The Twist van Chubby Checker die een heuse dansrage ontketende, Ik Behoor Jou Voor Het Leven, de Vlaamse bewerking van het Italiaanse La Novia door Bobbejaan Schoepen, en vroege Belgische gitaarpop van The Cousins met Dang Dang. Verder hoor je de Italiaanse actrice Gina Lollobrigida over acteren, de relatie met buitenlanders in het Limburgse Genk, de Waalse minister Gilson over de taalproblemen in ons land, en minister Dequae over een nieuw belastingsysteem voor België.
 
 
Sacramento van Middle Of The Road, Coz I Luv You van Slade, en Een Deuntje Uit De Oude Doos door John Terra, een Vlaamse bewerking van Breaking Up Is Hard To Do van Neil Sedaka, waren enkele van de straffe platen in de 4e week van januari 1972. Verder hoor je de Britse premier Heath meteen na de ondertekening van het toetredingsverdrag van zijn land tot Europa, enkele reacties van Britten daarop, vrouwen die boos opstapten in ons parlement omdat er geen vrouwelijke ministers zaten in de nieuwe regering van premier Gaston Eyskens, en Waalse boeren die een stier loslieten in datzelfde parlement. 
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 4e week van januari 1982 met kinderprotest bij de minister van onderwijs Coens tegen de slechte staat of het ontbreken van fietspaden in ons land, een petitie voor de vrijlating van Serge Berten in Guatemala, en ‘WC Achterwaarts’, een merkwaardige wandelclub van mensen die achterwaarts wandelden. Enkele hits van 35 jaar geleden waren: Cha Cha Cha van Raymond, Rock Your World (Joho) van Weeks & Co, en Should I Do It van de Pointer Sisters. 
 
 
Daarna terug naar de 4e week van januari 1992 met nieuwe regels bij het taxi rijden na de moord op 2 taxichauffeurs tijdens de feestdagen, Mick Jagger van de Rolling Stones over zijn filmrol , BRT-radiobaas Piet van Roe deed erg geheimzinnig over het nieuwe vijfde radionet van de openbare omroep, en het leven tijdens een Zesdaagse wielrennen. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Stars van Simply Red, I Love Your Smile van Shanice, en Zo Ver Weg van Mama’s Jasje.
 
 

3797016920_35.png


De platenspeellijst

 

I'm gonna knock on your door - EDDIE HODGES
Please mister postman - THE MARVELETTES
The twist - CHUBBY CHECKER
Twist à Saint-Tropez - LES CHATS SAUVAGES & DICK RIVERS
Rock-A-Hula Baby - ELVIS PRESLEY
Hear my song, Violetta - RAY ADAMS
Walking back to happiness - HELEN SHAPIRO
Ik behoor jou voor het leven - BOBBEJAAN SCHOEPEN
Dang dang - THE COUSINS
Sacramento - MIDDLE OF THE ROAD
Coz I love you - SLADE
Morning has broken - CAT STEVENS
Een deuntje uit de oude doos - JOHN TERRA
All I ever need is you - SONNY & CHER
The witch queen of New Orleans - REDBONE
Family affair - SLY & THE FAMILY STONE
Sleepy shores - JOHNNY PEARSON
Why do fools fall in love - DIANA ROSS
Cha cha cha - RAYMOND VAN HET GROENEWOUD
Cambodia - KIM WILDE
A wonderful time up there - ALVIN STARDUST
Should I do it - THE POINTER SISTERS
Rock your world (joho) - WEEKS & COMPANY
Je suis venue te dire que je m'en vais - JO LEMAIRE
Stars - SIMPLY RED
Met rock 'n roll in mijn hart - WILL TURA
She goes nana - THE RADIOS
I love your smile - SHANICE
Zo ver weg - MAMA'S JASJE
Give me just a little more time - KYLIE MINOGUE
Song of Ocarina - DIEGO MODENA & JEAN-PHILIPPE AUDIN
 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-01-17

'VRT NU' uit de startblokken !

'VRT NU' uit de startblokken !

 

VRT NU is voortaan beschikbaar voor alle Vlamingen. Wie dat wil kan via het onlinevideoplatform programma's van de openbare omroep rechtstreeks volgen of herbekijken.

 

VRT nu logo.jpg

 

De jongste jaren is het kijkgedrag van de Vlaming flink veranderd. Zij of hij bekijkt programma's niet langer uitsluitend op de televisie, maar ook op de laptop, tablet of smartphone.

 

Om aan deze nieuwe realiteit tegemoet te komen, heeft de openbare omroep VRT NU ontwikkeld. Dat is een onlinevideoplatform waar iedereen die dat wil programma's van de VRT tot een maand na de initiële uitzending kan herbekijken. Sommige programma's zijn ook rechtstreeks te bekijken.

 

Na een testfase is VRT NU voortaan voor alle Vlamingen beschikbaar. In eerste instantie bestaat het videoplatform enkel uit een website, maar in een latere fase zullen ook apps verschijnen.

 

Klembord01 (2).jpg

Begin deze maand heeft gedelegeerd bestuurder van de VRT Paul Lembrechts VRT NU persoonlijk voorgesteld.

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vele schotelantennes verwijderd in Rotterdam

Vele schotelantennes verwijderd in Rotterdam

 

In Rotterdam zijn begin vorige maand in Crooswijk vele tientallen satellietschotels verwijderd die op plekken hingen waar dit van de wooncorporatie niet mocht. De wooncorporatiezegt toestemming te hebben van de rechter.

 

ASTRA.jpg

 

De Rotterdamse wooncorporatie Woonstad is deze week massaal satellietschotels gaan verwijderen omdat die illegaal zijn bevestigd. Leefbaar Rotterdam bond een week eerder ook al de strijd aan met schotelantennes en maakte voor het woonreferendum zelf een filmpje over verloedering van de stad, waarbij gebouwen met minaretten en schotelantennes werden afgebeeld. Woonstad is de corporatie in Rotterdam die het hardst optreedt tegen antennes die hangen waar dat volgens de corporatie niet mag. Woonstad zegt de betroffen bewoners drie keer te hebben gemaand zelf actie te ondernemen. Volgens Open Rotterdam treden andere corporaties minder hard of zelfs geheel niet op tegen schotelantennes. Powned stortte zich ook meteen op het verhaal van de Rotterdamse omroep en vroeg de mening van 'de Rotterdammer'.

 

Een algemeen schotelverbod bestaat niet in Nederland omdat het indruist tegen de vrijheid van nieuwsgaring en Europese Wetgeving hieromtrent.

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |