01-02-17

NL:LXClassics vanaf vandaag via DAB+

NL:LXClassics vanaf vandaag via DAB+

 

LXClassics, de radiozender van Lex Harding, gaat vanaf vandaag-1 februari 2017-uitzenden via de digitale ether (DAB+). Tot op heden was de radiozender alleen via Internet te horen.

 

lxclassics.jpg

 

Volgens een persbericht van de radiozender gaat LXClassics uitzenden in de Randstad via de digitale ether. Hiervoor huurt de radiozender waarschijnlijk digitale capaciteit bij aanbieder MTVNL. Deze aanbieder heeft in heel Nederland diverse steunzenders voor DAB+ waarbij met name in de Randstad een goed dekkend netwerk is neergezet met onder andere steunzenders in Rijswijk, Rotterdam, Amsterdam, Hilversum en Utrecht.

 

“Het afgelopen jaar heb ik zoveel positieve reacties op LXClassics ontvangen dat deze stap alleszins gerechtvaardigd is” vertelt Lex Harding. “Ik ben indertijd met het radiostation begonnen als een aardigheidje, uit onvrede over het muziekaanbod op de bestaande radiostations en gemis van de muziek die ik draaide toen ik zelf nog radio-DJ was. Sinds de start is er behoorlijk aan het muziekaanbod gesleuteld. De nadruk ligt nog steeds op muziek uit de jaren 60, 70 en 80, maar de mix is aanzienlijk verbeterd. Het is nu een station dat je dag en nacht aan kunt laten staan, zonder dat het een ogenblik verveelt”.

 

Lex Harding: “Omdat LXClassics via internet over de gehele wereld te ontvangen is, kreeg ik reacties uit de gekste landen. Meestal van geëmigreerde Nederlanders, die op LXClassics de muziek uit hun jeugd beluisteren. Overigens zal het format van LXClassics met deze stap niet veranderen. Onder het motto ‘The Magic of Music’ blijft het een pure muziekzender, zonder DJ’s en zonder hinderlijke reclame-onderbrekingen”.

 

Lex Harding was in de jaren 60 en 70 DJ bij Radio Veronica en presenteerde in de jaren 80 de Top 40 op Radio 3. Hij was een van de oprichters van de Veronica Omroep Organisatie, de Stichting Nederlandse Top 40, Sky Radio, RTL-Veronique, Radio 538, TMF en Slam FM.

 

Tegenwoordig schrijft hij boeken, restaureert grachtenpanden, verzamelt PopArt en is hartstochtelijk tuinier. Vorig jaar was hij de aanjager van het 192 Museum, een expositie over de zeezenders en Radio Veronica in Nijkerk.

 

Geen DAB+? Luisteren naar LXClassics kan ook via deze website.

 

Mediamagazine.nl

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.