16-02-17

Duitsland:DAB+ zenders van de NDR beter in de ether !

Duitsland:DAB+ zenders van de NDR beter in de ether !

 

Goed nieuws voor wie met de wagen (mét DAB+ radio!) de weg op moet.

 

De radiostations van de NDR zijn nu op de gehele Duitse A1 tussen Osnabrück en Hamburg via DAB+ te ontvangen. De publieke omroep heeft hiervoor een nieuwe zender in Damme, ten noorden van Osnabrück, aangezet.

 

DAB+ logo.png

 

Op kanaal 10A (2 kW) zijn sedert enige tijd ten noorden van Osnabrück de radiozenders NDR 1 Niedersachsen, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info, N-Joy, NDR Blue en NDR Info Spezial digitaal via de ether te beluisteren. Ook de nieuwe schlagerzender NDR Plus ontbreekt niet.

 

Door de ingebruikname kunnen nu ongeveer 4,1 van de 8 miljoen inwoners van Nedersaksen de radiostations van de NDR via DAB+ ontvangen. En belangrijk is ook dat de stations nu op de gehele Duitse A1 tussen Osnabrück en Hamburg digitaal zijn te ontvangen. Voorheen was er ten noorden van Osnabrück nog een flink gat in de dekking.

 

file_164762.jpg

 

Dit jaar gaat de NDR gestaag door met de uitbreiding van haar dekking in de noordelijke deelstaten. Zo staat er voor komende zomer een nieuwe zender gepland in de regio Wismar in de deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren.

 

Daarnaast is het de bedoeling dat nog voor het eind van dit jaar nieuwe zenders aangezet worden in de regio Heide (in het westen van Sleeswijk-Holstein), de regio Güstrow (in het midden van Mecklenburg-Voorpommeren), Göttingen (in het zuiden van Nedersaksen) en Lingen (in het zuidwesten van Nedersaksen). Deze laatste zender is goed nieuws voor Nederlanders in het zuidoosten van Drenthe, Oost-Salland en delen van Twente, waar dan ook ontvangst mogelijk wordt.

 

RadioNL(Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.