02-02-17

VS: Radiostations gekaapt na inauguratie Trump

VS: Radiostations gekaapt na inauguratie Trump

 

Diverse radiostations in de Verenigde Staten zijn kort na de inauguratie van Donald Trump als nieuwe president gekaapt. Op de stations was opeens het refrein van een anti-Trump plaat te horen. Hackers was het gelukt om de verbinding naar de FM-zenders van deze stations over te nemen.

 

Op diverse kleine stations in de staten Californië, Texas, Tennessee, Louisville en Indiana was opeens een loop “F*ck Donald Trump” te horen. Dit was het refrein van de rapplaat “FDT” van YG & Nipsey Hussle.

 

file_21102.jpg

 

Hackers profiteerden van het feit dan veel kleine stations hun verbinding tussen de studio en de FM-zender onvoldoende beveiligd hebben. Hierdoor konden ze vrij eenvoudig het FM-signaal van de zenders overnemen.

 

antenne.jpg

 

De FM-signalen van alle radiostations in de VS zijn door de overheid over te nemen in het geval van een ramp. De hackers maakten gebruik van deze ingang.

 

Met een beetje pech lopen de gehackte radiostations ook nog kans op een forse boete van mediawaakhond FCC. In de VS is het namelijk verboden om te vloeken op de radio.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.