04-02-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 5 februari 2017 

Radio2:De Pré Historie van morgen 5 februari 2017 
 
 
Morgen-zondag 5 februari 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 1e week van februari 1969 (48 jaar geleden), van de 1e week van februari 1979 (38 jaar terug), van de 1e week van februari 1989 (28 jaar geleden), en van de 1e week van februari 1998 (18 jaar geleden).
 
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van van 48 jaar geleden waren Ob-la-di, ob-la-da van The Beatles, Angelina van Will Tura, en Comment Te Dire Adieu van Françoise Hardy. Verder hoor je Apollo-astronaut Borman op bezoek in ons land, prins Albert die het Rode Kruis loofde, een kampioen-‘surplacer’ in Berlare, de Franse president De Gaulle in het Bretoens in Quimper in Bretagne, en enkele Radio 2-presentatoren van toen over ‘underground’ muziek.
 
 
Blame It On The Boogie van The Jacksons, Als Mijn Gitaar Mij Helpt van Johan Verminnen, en Le Freak van Chic waren enkele van de straffe platen in de 1e week van februari 1979. Verder hoor je minister van binnenlandse zaken Rik Boel over het optreden van rijkswachters met honden in Voeren, trainer van Lokeren Urbain Braems over de voetbal-winterstop, het verhaal hoe de Finse motorcrosser Heikki Mikkola in Limburg was terechtgekomen, en een betoging om de CB vrij te maken in België. 
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van februari 1989 met de start van VTM met voorzitter Jan Merckx, een hold-up van een geldtransport van GMIC waarbij een begeleider werd gedood, kinderen die reageerden op de Nederlandse versie van Pippi Langkous, en Charles Aznavour in Armenië na de verwoestende aardbeving in zijn oude vaderland. Enkele hits van 28 jaar geleden waren: Loco In Acapulco door The Four Tops, Mary-Lou van Clouseau, en Musica é van Eros Ramazotti. 
 
 
Daarna terug naar de 1e week van februari 1999 met de man uit Blankenberge die 53 miljoen won met de Lotto, homo-pastoor Rudy Borremans die niet langer de mis mocht opdienen in Tienen, de afscheidstoespraak van Nelson Mandela in het parlement van Zuid-Afrika, en minister Steve Stevaert over het ‘njet’ van de Raad Van State voor de bouw van het klooster op het koninklijk domein in Opgrimbie. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Big Big World van Emilia, Maria van Blondie en Pray van Tina Cousins.
 
 

3797016920_35.png


De platenspeellijst

 

Ob-La-Di,Ob-La-Da - THE BEATLES
Seven horses in the sky - THE PEBBLES
Blackberry way - THE MOVE
Son of a preacher man - DUSTY SPRINGFIELD
Angelina - WILL TURA
Comment te dire adieu - FRANçOISE HARDY
Where do you go to my lovely - PETER SARSTEDT
Blame it on the boogie - THE JACKSONS
Don't look back - PETER TOSH & MICK JAGGER
Als mijn gitaar me helpt - JOHAN VERMINNEN
September - EARTH WIND & FIRE
Le freak - CHIC
I love the nightlife - ALICIA BRIDGES
Music box dancer - FRANK MILLS
Loco in Acapulco - THE FOUR TOPS
The way to your heart - SOULSISTER
Mary-Lou - CLOUSEAU
Can't stay away from you - GLORIA ESTEFAN & THE MIAMI SOUND MACHINE
Good life - INNER CITY
Four letter word - KIM WILDE
Musica é - EROS RAMAZZOTTI
Witchdoctor - CARTOONS
Ik mis haar zo - MAMA'S JASJE
Big big world - EMILIA
Maria - BLONDIE
Tragedy - STEPS
Pray - TINA COUSINS

 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.