22-01-17

(NL) NPO Radio5:Week van de Jaren 60 van start

(NL) NPO Radio5:Week van de Jaren 60 van start (NL)

 

Op de publieke radiozender NPO Radio 5 in Nederland staan sedert gisteren tot en met vrijdag aanstaande,27 januari,de jaren 60 centraal in de ‘Week van de Jaren 60’.

 

luisteren naar radio.jpg

 

Tijdens deze themaweek heeft iedere dag een ander thema. Thema’s zijn onder andere ‘Radio en tv in de Jaren 60’ en ‘Vernieuwingen in de Jaren 60’. De week wordt afgesloten met de Top 200 van de Jaren '60.

 

Gisteren, zaterdag 21 januari, stond radio en televisie uit de Jaren '60 centraal op de radiozender. Daarnaast staan de komende dagen de thema’s mode, summer of love, sport, nederpop en vernieuwing centraal. Bij al deze thema’s wordt natuurlijk teruggeblikt op de jaren '60.

 

De week wordt vrijdag 27 januari aanstaande afgesloten met de Top 200 van de Jaren 60. Deze wordt van 8 tot 20 uur uitgezonden op de radiozender. Luisteraars konden tot donderdag stemmen voor deze lijst. Aanstaande vrijdag is het resultaat te horen.

logo npo radio 5.jpg

 

NPO Radio 5 is te ontvangen via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Meer informatie over de Week van de Jaren 60 is te vinden op de website van de publieke radiozender.

 

Mediamagazine.nl

zendtantenne radio.jpg

 

NPO Radio5 is in principe niet te ontvangen via de ether in Vlaanderen.Wie in het grensgebied met Nederland woont kan de zender wél ontvangen via DAB+.Met een dakantenne (bv. een oude UHF antenne) maakt u eventueel wél kans om NPO Radio5 te ontvangen omdat de signalen vrij ver doordringen in sommige gebieden in Vlaanderen.

 

Zo zag er in 1964 een TV-avondje in Nederland een TV-avondje uit, geniet meteen ook van het programma van onze eigen Vlaamse TV (het NIR toen).

 

gids1964 .jpg

Afbeelding: NPO Radio5 (Klik op afbeelding voor groter formaat)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:09 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.