29-01-17

Satelliet:(Radio) NDR Plus ook via de Astra 1 (19,2° Oost)

Satelliet:(Radio)NDR Plus ook via de Astra 1 (19,2° Oost)

 

NDR Plus is een half jaar geleden in delen van Noord-Duitsland via digitale radio DAB+ in de ether gaan uitzenden en begon daarnaast ook via internet.

 

c175.png

 

De satellietdistributie via de Astra-1 sedert 18 januari j.l.van dit jaar maakte de distributie compleet.

 

Via 12266 GHz.(H) met FEC:3/4 en SYM:27500 is de zender Free To Air toegevoegd aan het al bestaande gigantische aanbod van ARD-radiostations die in een zeer hoge geluidskwaliteit te beluisteren zijn. NDR Plus draait de hele dag Duitse Schlagermuziek, afgewisseld met Evergreens en instrumentale muziek. De zender wordt binnenkort ook in de zaplijsten van CanalDigitaal en TV Vlaanderen Digitaal opgenomen.

 

Maar een abonnement is dus niet nodig.Iedereen kan in uitstekende kwaliteit luisteren...als je tenminste een FTA sat.ontvanger hebt natuurlijk.Anders moet je natuurlijk luisteren via internet.

 

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

 

Alle livestreams van de radiozenders van de NDR vind je hier.

 

De Norddeutscher Rundfunk is trouwens niet de eerste publieke omroep die een speciale radiozender voor Duitse volksmuziek is gestart.De Bayerischer Rundfunk (BR) uit de Duitse deelstaat Beieren zendt al enige tijd de radioprogramma’s Bayern Plus en Bayern Heimat uit via onder andere DAB+, satelliet en Internet.

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.