16-01-17

Vandaag extra aandacht voor 'Blue Monday' op de radio

Vandaag extra aandacht voor 'Blue Monday' op de radio

 

Vandaag-maandag 16 januari- is het Blue Monday.Radiostations in Vlaanderen besteden dit jaar alweer wat aandacht aan Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar.

 

Blue Mondey-Logo.jpg

 

Vandaag -maandag- is het Blue Monday, ooit als treurigste en meest deprimerende dag van het jaar uitgeroepen.

 

Logo Radio 2 (bis).jpg

 

De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht de dag in 2005. Volgens kenners is de dag echter vergelijkbaar met vrijdag de dertiende en is het iets waar je in moet geloven en bedacht door een reclamebureau om meer vliegvakanties naar de zon te verkopen.

 

Goede voornemens die mislukt zijn, de vakantie die nog veraf is, donkere dagen, het begin van de werkweek enzovoort, ... zorgen voor een mini depressie op de derde maandag van het jaar.

 

In werkelijkheid werd de formule geschreven door een PR-bureau in opdracht van een reisagentschap met als achterliggend idee: “Als we dat aan de consument verkocht krijgen kunnen we een hoop dingen aanbieden zoals ‘ga eens goed eten’ of ‘vertrek op reis naar de Seychellen’. De dag zal véél leuker worden en de commercie zal draaien.”

 

U kunt gerust zijn. De Blue Monday van 2017 zal u geen depressie maar hoogstens blauwe tenen en vingers bezorgen.

 

In ieder geval laat o.a. Radio2 in De Madammen & De Top Collectie alle remmen los en besteden aandacht aan die 'Blije Maandag'.Tussen 13 en 16 uur worden alleen uw 'blije' verzoekplaatjes gedraaid.

Maar niet alle 'blije verzoekjes' kunnen afgehandeld worden in de Topcollectie tussen 13 en 16 uur.Als alternatief is er nog de Facebookpagina van Radio2.Daar worden uw verzoekjes zeker nog behandeld vandaag.

 

Blue Monday Radio 2 Blije verzoekjes Facebookpagina (2).jpg

 

Indien nodig kan je trouwens beide programma's 'herbeluisteren'...via de website van Radio2.

 

blijemaandag.png

 

Tijdsbalkje rood.gif

14:31 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.