20-01-17

NL:AT betaalt alle rekeningen van omroep na onterechte inbeslagname

NL:AT betaalt alle rekeningen van omroep na onterechte inbeslagname

 

Vechtdal NL, de lokale radiozender op 105.6 MHz in Ommen, is weer terug in de ether. Afgelopen donderdag werd de legale themazender uit de lucht gehaald door het Agentschap Telecom (AT). Het AT dacht dat het om een illegale radiozender ging. Het heeft meteen excuses aangeboden.

 

4031893565.jpg

 

Op de zender was namelijk veel Nederlandstalige muziek en piratenmuziek te horen. Het AT dacht dat het om een illegale piraat ging en haalde de zender met grof geweld uit de lucht. De zender en antenne werden meteen vernietigd.


Vechtdal NL is sinds zondag 15/1 j.l.weer terug in de ether met een leenzender en een gehuurde mast met noodantenne.

 


Het AT heeft de lokale omroep na de onterechte inbeslagname beloofd alle facturen te betalen Dan kan Vechtdal NL, het themakanaal van Vechtdal FM, weer snel kan uitzenden vanaf de orginele uitzendlokatie. Momenteel wordt vanaf de tijdelijke lokatie uitgezonden via de 105.6 FM. Hierdoor is het ontvangst wel sterk verminderd.

 

file_50413.jpg

Foto:RadioNL (klik op foto voor groter formaat)

 

De legale radiozender, een broertje van Vechtdal FM, kreeg meteen landelijke bekendheid na een artikel op Radio.NL. De zender van Vechtdal NL pas een week eerder geplaatst in een uitkijktoren van Staatsbosbeheer op de Besthmenerberg in Ommen nabij Nieuwleusen.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Lees ook: NL:Legale radiozender Vechtdal NL uit de lucht gehaald (18/1/2017)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.