26-01-17

Roemenië:Virgin Radio is in de ether !

Roemenië:Virgin Radio is in de ether !

 

In Roemenië is onlangs een nieuwe radiozender van start gegaan met een bekende naam: Virgin Radio. Virgin Radio maakt gebruikt van de frequenties van het voormalige Radio 21.

 

Virgin Radio Romania.jpg

 

In Europa is Virgin Radio ook actief in Groot Brittannië, Frankrijk en Italië. Daarnaast is het radiomerk ook actief in andere delen van de wereld zoals Canada, Azië en het Midden Oosten en bereikt in totaal nu wereldwijd 24 miljoen luisteraars.

 

Het Franse mediabedrijf Lagardère, die ook in Frankrijk een radiozender met de naam Virgin Radio exploiteert (ook FTA te beluisteren via satelliet n.l.Astra 1 op 19,2° Oost), zit achter de uitzendingen van de nieuwe radiozender. Sedert 9 januari j.l. zijn de uitzendingen Radio 21 in Roemenië stopgezet. Deze radiozender zond daar uit sinds 1994. De luistercijfers en inkomsten lieten de laatste tijd een negatieve trend zien.

 

De eigenaar heeft daarop besloten het roer om te gooien en een nieuwe weg in te slaan met Virgin Radio. Door de nieuwe koers hebben een aantal DJ’s van Radio 21 het veld moeten ruimen. De radiozender is in Roemenië te ontvangen via de FM en Internet.

 

livestream radio.gif

 

Lagardère is in Roemenië ook actief met de radiozenders Europa FM en Vibe FM.  In Engeland, Italië en Frankrijk is Virgin Radio vooral een radiostation dat voornamelijk op een rock-format is gebaseerd, terwijl de radiozender in Roemenië vooral een pop & elektro hits format kent.

 

Naast Roemenië en Frankrijk is de radiozender ook actief in Italië (via Finelco group) en sinds vorig jaar weer in Groot Brittannië. Daar was het station ook in de periode 1993 – 2008 te horen via onder andere de middengolf. Sinds maart 2016 is de radiozender weer nieuw leven in geblazen door Wireless Group en is te horen via de digitale ether (DAB+) en Internet.

 

In het Midden Oosten is Virgin Radio actief in Libanon, Verenigde Arabische Emiraten en Turkije.

 

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.