29-01-17

DL:AFN geeft ook sterke FM-frequentie Rijnland-Palts op

DL:AFN geeft ook sterke FM-frequentie Rijnland-Palts op

 

De Amerikaanse legerzender AFN (American Forces Network) trekt zich nog verder terug uit Duitsland. Naast een sterke frequentie in de regio Frankfurt geeft het station ook een sterke frequentie in de regio Kaiserslautern, in de deelstaat Rijnland-Palts, op.

 

AFN 105.1 FM.jpg

 

In de regio Kaiserslautern is AFN momenteel te ontvangen via de frequentie 100.2 FM (7 kW). Sedert woensdag 18 januari om 11 uur verhuisde de legerzender naar de frequentie 105.1 FM (200 W). De frequentie werd tot dan toe nog gebruikt door Deutschlandfunk. De landelijke publieke zender kreeg op haar beurt de 100.2 FM van AFN.

 

Niet alleen in Kaiserslautern, maar ook in het Rhein-Main gebied vond een frequentieruil plaats. AFN stond hier de sterke frequentie 98.7 FM (50 kW) af aan Deutschlandfunk. De legerzender verkleinde alzo haar uitzendgebied hier tot de regio Wiesbaden waar uitgezonden wordt nu op 103.7 FM (50 W).

 

In het Rhein-Main gebied liggen onder meer de steden Frankfurt, Wiesbaden, Mainz en Darmstadt en telt meer dan 4 miljoen inwoners. Deze ruil ging hier eveneens in op 18 januari.

 

Door de frequentieruil werden er een 15-tal zwakke FM-frequenties van Deutschlandfunk in het Rhein-Main gebied overbodig. Deze zenders werden uitgezet en teruggegeven aan de overheid. Vermoedelijk gaan die ter beschikking worden gesteld aan commerciële radio.

 

AFN heeft de afgelopen jaren vele middengolfzenders afgestoten. Begin november van dit jaar schakelde AFN zelfs de allerlaatste AM-zender in Duitsland uit.

 

RadioNL(Martin Slijper)

AFN logo.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.