11-01-17

Is 'TecTime TV' (tijdelijk?) van satelliet?

Is 'TecTime TV' (tijdelijk?) van satelliet?

 

De Duitse tv-zender over technologische ontwikkelingen en digitale televisie TecTime TV is sinds vorige vrijdag verdwenen op de Astra 1-satelliet 19,2° Oost). Het kanaal is in financiële problemen gekomen.

 

Tec.png

 

Initiatiefnemer en eigenaar Christian Mass schreef op zijn facebook-pagina dat het ‘nu eenmaal over is’, maar wel werkt aan een terugkeer en hoopt dat de zender spoedig kan terugkeren.

 

Christian Mass heeft ruim 22 jaar met zijn uitzendingen technologisch complexere zaken voor de kijkers uitgelegd en nieuwe ontwikkelingen getoond. Oorspronkelijk voor de wat meer doorgewinterde satellietkijkers maar gaandeweg werden de uitzendingen steeds toegankelijker, mede dankzij het uitzenden op de meer toegankelijke satellietposities.

 

TecTime TV is ondertussen nog wel via internet zowel via haar eigen website alsmede via Youtube te zien. Ook via een specifieke Plugin is het kanaal nog beschikbaar via internet voor gebruikers van Linux-gebaseerde ontvangers.

 

Christian Mass startte in 1994 met wat toen Dr. Dish TV heette, oorspronkelijk met een maandelijkse uitzending, toen nog analoog. Dr. Dish TV ging vanaf 2004 steeds vaker en vanaf 2006 dagelijks uitzenden (via o.a. de Hotbird, Thor en in het begin nog op de toenmalige Kopernikus) om in 2010 een volwaardig 24 uurs tv-kanaal te worden op de Astra1.

 

In 2013 werd de zender omgedoopt tot TecTime TV, waarbij Christian Mass de aanduiding Dr. Dish behield. Van 22 februari 2016 tot 28 juli 2016 was Tectime TV ook alleen via internet beschikbaar: via de website, Youtube en de plugin alsmede HBBtv omdat de makers dachten dat zonder reguliere satellietuitzending dit afdoende was.

 

Na een terugkeer op 28 juli 2016 werden financiële problemen de zender vooralsnog fataal op 6 januari jl. Vooralsnog zijn er op het kanaal via internet geen nieuwe uitzendingen. TecTime TV zond in Duitsland ook via enkele wat meer onafhankelijke kabelexploitanten uit. De toekomst zal uitwijzen of TecTime TV en daarmee Dr Dish kan terugkeren. Alle Vlamingen en Nederlanders konden TecTime TV ook FTA via satelliet ontvangen.

 

Mediamagazine.nl

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.