14-01-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 15 januari 2017 

Radio2:De Pré Historie van morgen 15 januari 2017 
 
 
Morgen-zondag 15 januari 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 2e week van januari 1968 (49 jaar geleden), van de 2e week van januari 1978 (39 jaar terug), van de 2e week van januari 1988 (29 jaar geleden), en van de 2e week van januari 1998 (19 jaar geleden).
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits waren Daydream Believer van The Monkees, Move van de Belgisch/Portugese Jess & James, en Ivan, Boris Et Moi van Marie Laforet. Verder hoor je een fragmentje uit de opvallende Nieuwjaarstoespraak van premier Paul Vanden Boeynants, de Franse premier Georges Pompidou die de bal voor de toetreding van Engeland tot Europa volledig in het Britse kamp legde, de Zuidafrikaanse chirurg Christiaan Barnard nadat hij zijn eerste hart had overgeplant over 'size isn't everything' bij een hart, en de echtgenote van de eerste harttransplantatiepatiënt Blaiberg die haar man niet meer mee naar huis kreeg omdat hij liever in het Grote Schuur Ziekenhuis in Kaapstad.
 
 
2-4-6-8 Motorway van de Tom Robinson Band, 'k Heb Spijt Dat 'k Ik Ne Vent Zen van de Strangers, en Love Is In The Air van John Paul Young waren enkele van de straffe platen in de 2e week van januari 1978. Verder hoor je reporter Jan Schodts over het proces tegen de Gentse magistraat Jespers dat toen aan zijn 7e week begon, WK-biljart Raymond Ceulemans die enkele stoten met het driebanden voordeed en uitlegde, Jeanne Brabants van het Ballet Van Vlaanderen die trots was dat haar gezelschap in New York ging optreden, en een binnenschipper die bij een zware storm op de Schelde zijn volledige familie en zijn schip verloor. 
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 2e week van januari 1988 met een rechter in Chicago die het oliebedrijf Amoco een schadevergoeding oplegde 10 jaar na de ramp met de Amoco Cadiz voor de kust van Bretagne die maar de helft bedroeg van wat de inwoners van Bretagne hadden gevraagd, een ongeval met een skilift in Val D'Isère, gepensioneerden over de toekomst van ons pensioenstelsel, en autojournalist Walter Rombouts vernietigend over Parijs-Dakar, na enkele dodelijk ongevallen in die rallyraid. Enkele hits van 29 jaar geleden waren: Faith van de op Kerstdag 2016 overleden George Michael, The Time Of My Life uit Dirty Dancing door Bill Medley & Jennifer Warnes, en Raymond met Ce Soir Calypso . 
 
 
Daarna terug naar de 2e week van januari 1998 met een gewelddadige overval op een geldtransport op de E40 waarbij 2 geldkoeriers werden doodgeschoten, en waarna alle geldtransporteurs in ons landvoor meer dan een maand in staking gingen met als gevolg een nijpend geldtekort in zowat alle banken van het land. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Torn van Natalie Imbruglia, Liefste van Isabelle A, en N'Oubliez Jamais van Joe Cocker.
 
 
 

3797016920_35.png


De platenspeellijst

 

Daydream believer - THE MONKEES
Move - JESS AND JAMES
Zabadak - DAVE DEE, DOZY, BEAKY, MICK & TICH
Ivan Boris et moi - MARIE LAFORET
Folsom Prison Blues - JOHNNY CASH
Jackie - SCOTT WALKER
Baby come back - THE EQUALS
2-4-6-8-Motorway - TOM ROBINSON BAND
Love is in the air - JOHN PAUL YOUNG
Short people - RANDY NEWMAN
'k Heb spijt dat 'k ik ne vent zen - DE STRANGERS
La vie en rose - GRACE JONES
How deep is your love - THE BEE GEES
It's a heartache - BONNIE TYLER
Egyptian reggae - JONATHAN RICHMAN
Faith - GEORGE MICHAEL
Got my mind set on you - GEORGE HARRISON
Ce soir calypso - RAYMOND VAN HET GROENEWOUD
Love letters - ALISON MOYET
The time of my life - BILL MEDLEY & JENNIFER WARNES
Turn back the clock - JOHNNY HATES JAZZ
The way you make me feel - MICHAEL JACKSON
Laat me alleen - MAMA'S JASJE
Torn - NATALIE IMBRUGLIA
When Susannah cries - ESPEN LIND
N'oubliez jamais - JOE COCKER
Liefste - ISABELLE A
Spice up your life - SPICE GIRLS
Sunchyme - DARIO G
 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.