19-01-17

NL:AM747 Groeistad-Ferry Maat opent met Soul Show Top 100

NL:AM747 Groeistad-Ferry Maat opent met Soul Show Top 100

 

Terug wat (radio) nostagie.Wie wat 'chanche' heeft luistert via middengolf.Zoniet is er nog het internet.In de jaren '70 én '80 luisterde ik (én vele anderen) in Vlaanderen naar de Nederlandse radio via de aardse FM radiosignalen met een VHF (radio) draaibare dakantenne.Zelfs in stereo was het signaal (soms bijna) perfect in het grootste deel van Vlaanderen.Tijden veranderen en via FM (of DAB+/DVB-T) zijn in Midden-Vlaanderen de Nederlandse radio's (bijna) niet meer te ontvangen (tenzij via satelliet).Maar ook ikzelf was een fan van Ferry Maat...je kent hem best van zijn Soulshow ! De liefhebber kan vandaag afstemmen op 747AM of via livestream en nog eens luisteren naar Ferry Maat.Overigens is 747AM de oude frequentie van de huidige NPO Radio 1...

 

file_26891.jpg

 

Voormalig radiopiraat Groeistad uit Zoetermeer is sinds 31 december legaal met testuitzendingen op AM 747KHz in de lucht. Ferry Maat opent vandaag-op 21 januari dus-de officiële uitzendingen.

 

Ferry Maat is een populaire dj die in het verleden onder meer op de radiozenders Radio 3 - het huidige 3M – en Radio 10 te beluisteren was. Zijn populairste programma was de Soul Show. Op dit moment heeft Ferry Maat onder de naam Sou Show Radio een eigen online radiozender dat 24 uur per dag de beste soulmuziek uitzendt.

 

De officiële en legale terugkeer van Groeistad Radio wordt op 21 januari gevierd met De Soulshow Top 100. Het programma wordt door Erwin van der Bliek en Ferry Maat gepresenteerd en begint om 15.00 uur. Groeistad Radio zendt via de middengolf frequentie AM 747KHz vanuit Wassenaar uit. Met een zogenaamde kleinvermogen middengolf vergunning is Groeistad Radio in het grootste deel van de Randstad te beluisteren. Wereldwijd is Groeistad Radio online via de internetsite van Groeistad te beluisteren.

 

RadioNL (Jarco Kriek)

 

Lees ook: Ferry Maat's Soulshow vanaf vanavond live via internet! (9/9/2016)

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.