05-01-17

Radiozender VBRO Evergreen gestart via DAB+ !!!

Radiozender VBRO Evergreen gestart via DAB+

 

Bij ons is sedert eergisteren-3 januari - een nieuwe radiozender te beluisteren via de digitale ether (DAB+). VBRO Evergeen. VBRO Evergeen is een themazender van VBRO Radio dat al langere tijd uitzendt via DAB+ in Vlaanderen.

 

1-vbro-evergreen475.jpg

 

De radiozenders maken gebruik van het digitale ethernetwerk van aanbieder Norkring. Dit netwerk heeft in vrijwel heel Vlaanderen outdoor-dekking en is ook in delen van zuid Nederland te ontvangen op kanaal 11A.

 

VBRO (Vrije Brugse Radio-Omroep) richt zich op het Nederlandstalige lied en zendt naast DAB+ in Vlaanderen ook uit via de FM. De zender is ook wereldwijd via Internet te ontvangen. Daarnaast heeft de radiozender nog een aantal themazenders via Internet: Evergreen, VBRO 2 en PopRadio 3.

 

Sedert 3 januari (2017) is de themazender Evergreen naast Internet ook te ontvangen via DAB+ in Vlaanderen. Het zou voorlopig gaan om testuitzendingen. De radiozender zendt voornamelijk Evergeen-classics uit binnen- en buitenland uit.

 

Naast de beide radiozenders van de VBRO zijn ook Club FM, Family Radio, Radio FG, Radio Maria, Radio Stad, Top Radio, Zen FM en BBC World Service via dit netwerk te beluisteren.

 

De exploitant Norkring is van plan de dekking van haar digitale ethernetwerk de komende jaren verder uit te breiden zodat het netwerk zowel outdoor als indoor in geheel Vlaanderen te ontvangen is.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.