23-01-17

DL:Uitbreiding dekking landelijk DAB+net afgerond

DL:Uitbreiding dekking landelijk DAB+net afgerond

 

In Vlaanderen kunnen we er alleen maar van dromen...

 

Met de ingebruikname van de zender Bad Marienberg, in de deelstaat Rijnland-Palts, heeft zenderexploitant Media Broadcast de uitbreiding van de dekking van het landelijke DAB+net afgerond. Dit net is nu via 110 zenders in vrijwel heel Duitsland buitenshuis te ontvangen.

 

file_145894.jpg

 

In mei vorig jaar werd bekend dat de dekking van het landelijke DAB+net in Duitsland fors uitgebreid zou worden. Op dit net zijn onder meer Radio Bob, Sunshine Live, Deutschlandfunk, Schlagerparadies, Klassik Radio, Energy, Schwarzwaldradio en Absolut Relax te ontvangen.

 

De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan de uitbreiding en zijn er 49 nieuwe zenders bij gekomen. Daarnaast is van diverse zenders het uitzendvermogen verhoogd.

 

Ook vorige maand zijn er diverse nieuwe zenders aangezet in Mecklenburg-Voor-Pommeren (Züssow en Roebel), Sleeswijk-Holstein (Heide en Flensburg), Noordrijn-Westfalen (Hochsauerland) en Baden-Württemberg (Brandenkopf). Met de ingebruikname van de zender Bad Marienberg, in de deelstaat Rijnland-Palts, is de uitrol vlak voor kerst afgerond.

 

Inmiddels is het landelijke DAB+net op kanaal 5C in 92% van Duitsland buitenshuis te ontvangen. Binnenshuis is de dekking gestegen naar 82%. Tevens is er nu ontvangst op alle belangrijke doorgaande Autobahnen.

 

Volgend jaar wordt het aanbod via DAB+ in Duitsland nog verder uitgebreid. Inmiddels is de verdeelprocedure voor een tweede landelijke DAB+net gestart. Waarschijnlijk wordt in mei bekend welke partij deze multiplex mag exploiteren, waarna de eerste zenders kunnen worden aangezet.

 

file_282686.jpg

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.