03-01-17

Radio MIG is blij met de hervorming van het radiolandschap…

Radio MIG is blij met de hervorming van het radiolandschap…

 

Radio MIG reageert enthousiast over de hervorming van het radiolandschap die het Vlaams Parlement zonet heeft goedgekeurd. Lokale radio’s krijgen vanaf 2018 een groter zendgebied. Dat heeft het Vlaams Parlement donderdag beslist. Minister van media Sven Gatz wil lokale radio’s versterken, door hen een grotere dekking te geven. Dat zal gebeuren op basis van frequentiepakketten. Ketenzenders zoals Club FM, Topradio en Familyradio verliezen hierdoor hun frequentie. Zij kochten in het verleden de lokale frequenties op, om er een semi-nationale radio mee te kunnen maken. Aan dat principe roept de minister nu een halt toe.

 

Radio-MIG-Geraardsbergen-Persregio-Dender.jpg

                                                                                                         Foto:Pers Regio Dender

 

“Als gemeenschapsradio hangen we vandaag heel erg vast aan de frequentie die we in 2003 kregen van de Vlaamse overheid”, zegt MIG-voorzitter Joachim De Leeuw. “Het heuvelachtig landschap en een slecht uitgewerkt plan in 2003, veroorzaken sindsdien problemen om MIG ruisloos overal te kunnen beluisteren in de regio van Geraardsbergen, Lierde en Galmaarden. Bedoeling is dat dit verholpen wordt, door de vrijgekomen frequenties van ketens over te dragen aan goed werkende lokale radio’s zoals MIG.”

 

Bedoeling is dat vanaf 2018 MIG ook gaat uitzenden op andere frequenties, om zo de hele regio te kunnen bereiken. Tot zolang blijft dit via FM 104.9 en wereldwijd op radiomig.be.

 

Persregio Dender

logo radio mig.png

 

Radio MIG is te beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden via FM 104.9 en online. Klik HIER.

Radio MiG vzw

Nieuwstraat 56
9500 Geraardsbergen
tel. 054 41 61 75
e-mail: info@radiomig.be 
website: www.radiomig.be

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.