08-01-17

Duitsland:Radiozender Funkhaus Europa verder als Cosmo

Duitsland:Radiozender Funkhaus Europa verder als Cosmo

 

De publieke radiozender Funkhaus Europa ging sedert begin dit jaar verder onder een nieuwe naam: Cosmo. De WDR is samen met RBB (Rundfunk Berlin-Brandenburg), Radio Bremen en NDR (Norddeutscher Rundfunk) verantwoordelijk voor de programmering op de radiozender.

 

naamloos.png

 

Funkhaus Europa biedt een multiculturele radioprogrammering. De naam Cosmo is niet geheel onbekend bij de luisteraars van Funkhaus Europa. Cosmo is thans de programmanaam voor de uitzendingen van 6 tot 18 uur (7 dagen per week) in de Duitse taal.

 

wdr-funkhaus-europa-cosmo.png

 

De radiozender Funkhaus is in 1998 opgericht en biedt in de avonduren tussen 20 uur en 23 uur programma’s in onder andere het Arabisch, Grieks, Russisch, Koerdisch, Turks en Pools. Tevens biedt de radiozender diverse muziekprogramma’s als Soundcheck, Selektor en Global Pop Live. De radiozender biedt naast haar hoofdzender Funkhaus Europa diverse themazenders op Internet.

 

Sedert 1 januari ging de radiozender verder onder de naam “Cosmo”. Een moderne naam die volgens de WDR beter past bij de programmering van de radiozender. Bij een nieuwe naam hoort ook nieuwe audiovormgeving die ook per 1 januari te horen is.

 

De radiozender is in delen van Duitsland te ontvangen via FM, DAB+, in heel Europa Free To Air  via de satelliet en wereldwijd via Internet.

 

wdr.jpg

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.