23-12-16

AirPod-oordoppen nu toch al te verkrijgen !

Apple's draadloze AirPods-oordoppen zijn per direct te bestellen in de webshop van Apple.

 

De oordoppen werden in september tegelijk met de iPhone 7 aangekondigd en zouden oorspronkelijk in oktober verschijnen. Om onduidelijke redenen werd dat uitgesteld.

Air.png

                                                                     Foto:baaz.nl

 

AirPods zien eruit als de EarPod-oordopjes die Apple al jaren bij iPhones levert, maar dan zonder snoer. De dopjes moeten worden opgeladen in een bijbehorend oplaaddoosje. 

 

De AirPods werken anders dan andere draadloze oordoppen. Normaal gesproken ontvangt één oordop het bluetooth-signaal, die het signaal vervolgens doorstuurt naar de andere oordop. Bij de AirPods zijn beide oordoppen tegelijk met bluetooth verbonden.

 

Volgens de geruchten was dat de aanleiding voor de vertraging: Apple zou moeite hebben gehad met het synchroon laten lopen van het geluid naar twee oordoppen tegelijk.

 

De AirPods zijn dus nu te koop in de fysieke Apple Stores. Ze gaan voor 179 euro over de toonbank.

 

Door: NU.nl

Eerder Bericht 12/12/2016:AirPod-oordoppen nog niet voor direct blijkbaar

 

De draadloze oordoppen van Apple, de AirPods, zijn uitgesteld omdat het bedrijf problemen ondervindt met het synchroniseren van de audio.

 

 
 

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van een anonieme bron. De AirPods werken anders dan andere draadloze oordoppen. Normaal gesproken ontvangt één oordop het bluetooth-signaal, die het signaal vervolgens doorstuurt naar de andere oordop.

 

Apple wil allebei de oordoppen verbinden via bluetooth. Maar de elektronicafabrikant moet er dan wel voor zorgen dat de audio gelijk loopt over beide dopjes. De anonieme bron geeft aan dat Apple problemen heeft met het synchroniseren van de audio. Ook moet het bedrijf nog oplossen wat er gebeurt wanneer één oordop uitvalt, omdat de batterij leeg is, of wanneer de drager er één verliest.

 

AirPods zien eruit als de EarPod-oordopjes die Apple al jaren bij iPhones levert, maar dan zonder snoer. De dopjes moeten worden opgeladen in een bijbehorend oplaaddoosje, en gaan in Nederland 179 euro kosten.

 

Bij de introductie zei Apple dat de draadloze oordopjes eind oktober in de verkoop zouden gaan. Later werd dat volgens de geruchten januari. Een precieze datum heeft het bedrijf nooit genoemd. Het is niet bekend wanneer de oordopjes nu te bestellen zullen zijn.

 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.