12-01-17

Radio2:Leven Vol Muziek in "De Eregalerij"2017

Radio2:Leven Vol Muziek in "De Eregalerij"2017

 

Radio 2 zet op 16 maart Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute in de bloemen voor hun Leven Vol Muziek in "De eregalerij". Blaute, De Smet en Urbanus treden daarmee in de voetsporen van onder anderen Nicole en Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme, die vorig jaar gelauwerd werden tijdens de awardshow van Radio 2 en Sabam For Culture.

 

eregalerij2017.jpg

 

Radio 2 heeft dit jaar drie bevriende generatiegenoten aangeduid als laureaten van de oeuvreprijs een Leven Vol Muziek op "De eregalerij": Urbanus, Jean Blaute en Jan De Smet.

 

eregalarij2017.jpg

 

Met de bekroning worden de artiesten gelauwerd voor hun betekenis voor de Belgische muziekwereld en hun tijdloze nummers. De awardshow "De eregalerij" vindt volgend jaar plaats op 16 maart in Kursaal in Oostende.

 

Urbanus wordt door de organisatoren van "De eregalerij" gelauwerd als kleinkunstenaar en als komiek.

 

"Hoewel Urbanus vooral bekend staat als komiek, gooien ook zijn liedjes hoge ogen. Zijn eerste lp in 1974 was meteen goed voor vijf hitsingles", klinkt het.

 

"Eind de jaren 70 zijn de singles "Een baske vol met stro" en "Quand les zosiaux chantent, dans le bois" erg populair en zijn dubbelelpee "Urbanus 10 jaar live" was in 1983 goed voor platina."

 

Jean Blaute wordt bijgezet in "De eregalerij" voor zijn invloed op de Vlaamse muziek van de voorbije halve eeuw. "Hij kreeg naambekendheid als hij ging samenwerken met Johan Verminnen. Hij schreef onder meer de intro van "Brussel" van Verminnen.

 

Als producer werkte hij samen met onder anderen Marino Falco, Urbanus, Zjef Van Uytsel, Wim De Craene, De Nieuwe Snaar, K's Choice, Clouseau en Raymond van het Groenewoud.

 

"Jean Blaute scoorde ook een hitje met het nummer "Bananen", een cover van Drs P. Daarnaast trad hij op met onder anderen The Radio's, Hugo Matthyssen en Roland Van Campenhout.

 

Jan De Smet van De Nieuwe Snaar is volgens Radio 2 moeilijk te omschrijven. "Zanger, instrumentalist, muziekliefhebber, auteur, componist en daar kan je nog een aantal dingen aan toevoegen", omschrijft Radio 2 Jan De Smet.

 

"In 1964 krijgt hij van zijn vader een ukelele en dankzij het Nonkel Bob-akkoordenboekje is hij vertrokken. In 1982 richt hij samen met zijn broer Kris en Geert Vermeulen De Nieuwe Snaar op."

 

In 2015 zetten Jan De Smet en de zijnen een punt achter De Nieuwe Snaar, maar Jan De Smet blijft Vlaanderen rondreizen met verschillende muzikale projecten.

 

De Redactie

 

casino kursaal oostende.jpg

 

Radio 2 en Sabam for Culture nemen dit jaar Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute op in De Eregalerij voor een Leven Vol Muziek. Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme

Wil je de show ook meemaken? Dat kan!

Lees ook via de website van Radio2: Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute in de Eregalerij

Lees ook op deze blog: Radio2:Eregalerij (mét foto's) van 5 februari 2015! (8/2/2015)

 

DSCN4980.jpg

Pieter Van Banden en nethoofd Radio 2 Jan Knudde (Eregalerij 2015)

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.