31-01-17

Proximus gaat glasvezelnetwerk versneld uitrollen

Proximus gaat glasvezelnetwerk versneld uitrollen

 

Proximus investeert de komende tien jaar 3 miljard euro om zijn glasvezelnetwerk versneld uit te rollen. Daarmee wil het minstens 85 procent van de bedrijven en meer dan 50 procent van de gezinnen bereiken. Internetverkeer kan hierdoor in de toekomst veel sneller verlopen.

 

proximus_logo.jpg

 

Proximus heeft nu al ongeveer 21.000 kilometer glasvezel liggen, maar dat netwerk stopt aan de verdeelkasten in de straat. De uitrol naar de eindgebruiker was al gestart, met focus op bedrijventerreinen - het bedrijf zegt al 6.000 professionele glasvezelklanten te hebben - en nieuwe woonwijken. De volgende stap is om de glasvezel ook tot in bestaande huizen en appartementen te brengen.

 

Volgens het telecombedrijf is glasvezel "het vaste netwerk van de toekomst", met een "superieure ervaring, ultrasnelle download- en uploadsnelheden en een ongeëvenaarde responsiviteit". Proximus is ervan overtuigd dat het dankzij de investeringen zijn marktaandeel bij de residentiële klanten zal kunnen vergroten. Het belooft "100 procent glasvezelbereik" in dichtbevolkte stedelijke gebieden.

 

De uitrol start begin 2017 in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Gent, Namen en Roeselare.

 

Met het investeringsplan voor glasvezel meegerekend, zal Proximus de komende drie jaar telkens ongeveer 1 miljard euro investeren op groepsniveau. Het benadrukt dat het verwacht in die periode het dividend stabiel te kunnen houden op 1,50 euro.

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.