18-12-16

VRT:Ketnet 2 op komst?

VRT:Ketnet 2 op komst?

 

Ketnet wil in de toekomst starten met een tweede zender die gericht is op de allerkleinsten tot zes jaar. Het VRT-kindernet bereidt daarvoor een aanvraag voor. "We voelen ons verantwoordelijk om alle kinderen aan te spreken."

 

502664077.jpg

 

Momenteel richt Ketnet zich op alle kinderen tot en met 12 jaar, maar voor de allerjongsten zijn er maar een drietal uitzendmomenten voorzien. Zo brengt de zender momenteel op weekdagen tussen 6 en 7 uur, tussen 9 en 11 uur en tussen 14 en 15.30 uur programma’s als Kaatje, Uki en Musti. "Daarna laten we op lineaire televisie de allerjongsten los en volgen de programma’s die voor iets oudere kinderen bestemd zijn", zegt netmanager Maarten Janssen.

 

"Om onze maatschappelijke opdracht te blijven vervullen moeten we evolueren", zegt hij. "We voelen ons verantwoordelijk om alle kinderen aan te spreken. Vroeger was Ketnet de enige kinderzender, maar vandaag bieden internationale kinderzenders twee kanalen aan afgestemd op de allerjongsten enerzijds en oudere kinderen anderzijds. Ketnet kan dat nu niet. We gaan nu na of een lineair kanaal voor de allerjongsten (kinderen tot 6 jaar, nvdr.) kan bijdragen tot het versterken van onze opdracht.”

 

De aanvraag zal begin volgende week via het kabinet van minister van Media Sven Gatz (Open VLD) worden voorgelegd aan de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). De Vlaamse regering zal uiteindelijk beslissen of Ketnet ontdubbeld kan worden. Het zou dan gaan om een Ketnet-kanaal voor 6- tot 12-jarigen en een Ketnet Jr.-kanaal voor kinderen onder de 6.

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.