06-12-16

StuBru:Eva, Bram en Linde presenteren Warmste Week

StuBru:Eva, Bram en Linde presenteren Warmste Week

 

Eva De Roo, Bram Willems en Linde Merckpoel presenteren dit jaar de Warmste Week. Van zondag 18 december tot en met zaterdag 24 december is er op Studio Brussel opnieuw Music For Life, non-stop radio voor het goede doel, voor de laatste keer vanuit het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Het motto is "Iedereen zorgt voor iedereen".

 

487031970.jpg

Eva De Roo, Bram Willems en Linde Merckpoel (foto:VRT)

 

Music For Life start 's ochtends op zondag 18 december. Voor Bram Willems is het de eerste keer dat hij Music For Life presenteert. "Ik heb alle edities achter de schermen meegemaakt en ik zie het nu vollebak zitten om met deze twee knappe vrouwen te presenteren", vertelde hij op Studio Brussel. "Het is een hele eer om met al die mensen te mogen praten over die mooie acties." Ook Eva De Roo "wacht er al weer bijna een jaar op" om opnieuw met Linde Merckpoel te kamperen in de kou. Vorig jaar presenteerden zij, samen met Siska Schoeters, de Warmste Week van Music For Life. Er werd toen 5,1 miljoen euro ingezameld.

 

De Vlamingen kiezen een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt, zetten een actie op poten en zamelen zo geld in voor hun goede doel. Op die manier ondersteunt Music For Life meer dan 1.000 Vlaamse vzw"s.

 

De Koning Boudewijnstichting zorgt ervoor dat het ingezamelde geld van de acties bij de juiste vzw's terechtkomt. "Dit jaar zijn er 1.302 geregistreerde goede doelen waarvoor mensen acties kunnen ondernemen", zegt Gerrit Rauws van de Koning Boudewijnstichting. "Alle belangrijke maatschappelijke thema's komen dankzij Music For Life aan bod. Music For Life is van levensbelang voor de vzw's en werkt een heel jaar lang door voor hen."

 

 

Op de slotdag van Music For Life, op zaterdag 24 december, is er opnieuw de Warmste Radio, een gezamenlijk radioprogramma dat tegelijk uitgezonden wordt op Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel en dat gepresenteerd wordt door stemmen van de vier VRT-radiozenders. Voor Radio 1 is dat Dennis van den Buijs, voor Radio 2 Britt Van Marsenille en voor MNM Tom De Cock (vlnr op bovenste rij op foto hieronder). De drie presentatoren doorkruisen ook een week lang het land en brengen voor hun net verslag uit van de acties in Vlaanderen.

 

MFL_persheader_2.jpg

 

Vincent Byloo trekt voor Studio Brussel als reporter naar de acties in Vlaanderen.

 

1160183296.jpg

 

Ook dit jaar spelen zes artiesten een exclusief benefietconcert in The Flame, de Music For Life-concerttent in De Schorre. Op 18 december is dat Jamie Lidell (hij steunt Make-A-Wish), op maandag 18 december Goose (ALS Liga, zie filmpje hieronder), op dinsdag 20 december Tom Odell (Amnesty International), op woensdag 21 december Lost Frequencies (Dokters van de Wereld), op donderdag 22 december Bazart (Hachiko vzw), op vrijdag 23 december Dua Lipa (Sunny Hill Foundation, i.s.m. SOS Kinderdorpen). De ticketverkoop voor de concerten start volgende week maandag. Een ticket kost 20 euro.

 

 

Tijdens de Warmste Week kan iedereen warmlopen ten voordele van alle goede doelen met de Warmathon van Music for life, in de vijf provinciehoofdsteden en -voor het eerst- in Brussel. Bij het finishen ontvangt iedere loper een exclusieve gouden Warmathon-medaille uit de handen van een Olympische gouden medaillewinnaar.

 

Dit zijn de locaties: aan de voet van het Atomium in Brussel (18 december), in het Kiewit Sportpark in Hasselt (19 december), in het Minnewaterpark in Brugge (20 december), in het Rivierenhof in Antwerpen (21 december), in het Provinciedomein Kessel-Lo in Leuven en in het Sport- en recreatiepark De Blaarmeersen in Gent (23 december).

 

4070391575.jpg

 

Ook Ketnet doet dit jaar mee met Music For Life met hun Ketnet-Koekenbak. Ketnet roept alle Ketnetters op om samen met hun klas tussen 7 en 24 december koeken te bakken voor een goed doel dat hun klas belangrijk vindt.

 

Volg Music For Life 24/7 

U kunt Music For Life 24/7 volgen op Studio Brussel, online via dewarmsteweek.be en vanaf 18 december live op Eén, Eén + en Canvas.( via FM,DAB,online, DVB-T,satelliet...)

 

De Redactie

logo StuBru-2.jpg

Goed om weten...

 

Wie Music for Life wil bezoeken op domein De Schorre in Boom, moet dat zeker dit jaar doen. Het is namelijk de laatste editie op die locatie.

Na zes ‘Glazen Huizen’ in Antwerpen, Gent en Leuven, en vier keer ‘de Warmste Week’ in Boom is er verandering op til. “Dat klopt, maar daar zit geen speciale reden achter”, zegt Yasmine Vanderborght van VRT.

 

“Elk jaar houden we de actie opnieuw tegen het licht. Samen met de gemeente Boom hebben we beslist om volgend jaar een andere locatie te kiezen.”

 

In september raakte bekend dat er nog maar zeventien dagen per jaar grote events in De Schorre mogen plaatsvinden, waarvan Tomorrowland er volgend jaar al zes inpikt. Maar dat zou niets te maken hebben met het vertrek van Music for Life.

Alzo Gazet Van Antwerpen nog....

 

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.