03-12-16

Radio2:De Pré Historie van morgen 4 december

Radio2:De Pré Historie van morgen 4 december

 

 
Morgen-zondag 4 december-brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 1e  week van december 1968 (48 jaar geleden), van de 1e  week van december 1978 (38 jaar terug), van de 1e week van december 1988 (28 jaar geleden), en van de 1e week van december 1998 (18 jaar geleden).
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van 48 jaar geleden waren Eloise van Barry Ryan, White Room van Cream, en La Bambola van de Italiaanse Patti Pravo. Verder hoor je een verslag over rellen aan de staatsuniversiteit van San Fransisco, nog te veel krotwoningen in ons land toen, Franse toeristen moesten aan de grens met ons land hun geld afgeven aan de Franse douaniers, acteur en zanger Danny Kaye hield een pleidooi voor Unicef, en wie had nu eigenlijk de échte pot van Olen ?
 
 
Sunday Girl van Blondie, De Broek Van Grootmoemoe van de Strangers, en My Best Friend’s Girl van The Cars waren enkele van de straffe platen in de 1e  week van december 1978. Verder hoor je kinderen over de Sint, grootouders over de Sint, een petitie tegen de neutronenbom die werd afgegeven bij minister van defensie Vanden Boeynants, en Panamarenko over zijn opvallende kunstwerken/uitvindingen.
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van december 1988 met het plotse en onverwachte overlijden van muzieklegende Roy Orbison, Felice over zijn schooltijd, Phil Collins over zijn rol in de film Buster, en een ambtenarenbetoging in Brugge. Enkele hits van 28 jaar geleden waren: You Got It van Roy Orbison, Two Hearts van Phil Collins, en Twist In My Sobriety van Tanita Tikaram. 
 
 
Daarna terug naar de 1e week van december 1998 met de Amerikaanse president Bill Clinton over aids-kinderen in de wereld, het stoomtreintje van de Sint botste in ons land met een auto, Lommel was het grootste kerstdorp van Vlaanderen, en Miss Belgie Tanja Dexter was haar koffers kwijtgespeeld tijdens haar deelname aan de verkiezing van Miss Universe. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Boom Boom Boom van Vengaboys, Terug Naar De Kust van Mama’s Jasje, To The Moon And Back van Savage Garden.
 
 
En tenslotte deelt Guy de allerlaatste vrijkaarten uit voor de allerlaatste De Pré Historie Live-fuif in de Vooruit in Gent op zaterdag 10 december 2016…
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

De platenspeellijst

 

Build me up buttercup - THE FOUNDATIONS
Eloise - BARRY RYAN
Listen to me - THE HOLLIES
Oh impressario - FRANCA
White room - CREAM
Elenore - THE TURTLES
La bambola - PATTI PRAVO
Sunday girl - BLONDIE
Hopelessly devoted to you - OLIVIA NEWTON-JOHN
Sweet talkin' woman - ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA
De broek van grootmoemoe - DE STRANGERS
Too much heaven - THE BEE GEES
My best friend's girl - THE CARS
Arabian affair - ABDUL HASSAN AND HIS ORCHESTRA
The way to your heart - SOULSISTER
Twist in my sobriety - TANITA TIKARAM
You got it - ROY ORBISON
Kniktikklaas - DE SINTERKLAAS KAPOENTJES
Don't cry for Louie - VAYA CON DIOS
Two hearts - PHIL COLLINS
Orinoco flow - ENYA
Boom boom boom - VENGABOYS
Miami - WILL SMITH
Terug naar de kust - MAMA'S JASJE
Believe - CHER
No matter what - BOYZONE
Outside - GEORGE MICHAEL
 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.