15-02-17

VRT Nieuws is van plan om een ombudsman of -vrouw aan te stellen

VRT Nieuws is van plan om een ombudsman of -vrouw aan te stellen

 

VRT Nieuws is van plan om een ombudsman of -vrouw aan te stellen. Dat heeft Liesbet Vrieleman (foto VRT), algemeen hoofdredacteur, bekendgemaakt. "Transparantie is een van onze belangrijkste ambities, we willen van de nieuwsdienst een glazen huis maken", zegt Vrieleman.

 

1798513180.jpg

 

VRT Nieuws krijgt binnenkort een ombudsman of -vrouw, zo heeft Liesbet Vrieleman, algemeen hoofdredacteur, vandaag bekendgemaakt. "Het is de ambitie om met VRT Nieuws zo transparant mogelijk te werken", klinkt het. "We willen van de nieuwsdienst een glazen huis maken."

 

Met de ombudsman- of vrouw wil de VRT tonen dat de nieuwsdienst niets te verbergen heeft. Het is de bedoeling dat de ombudsman of -vrouw onafhankelijk oordeelt over de werking van de VRT. "Uit het advies kunnen we indien nodig lessen trekken voor de toekomst."

 

"Soms zal een ombudsman/vrouw in ons voordeel spelen om onterechte kritiek te pareren. Soms zullen we moeten toegeven dat we iets minder goed gedaan hebben en er lessen uit trekken voor de toekomst. Die openheid moeten we hebben", zegt Vrieleman. 

 

De ombudsman of -vrouw zal een aparte pagina op de site krijgen waarop hij of zij gemakkelijk bereikbaar zal zijn en waarop de antwoorden op alle vragen zullen geraadpleegd kunnen worden.

 

2360072282.jpg

De Redactie

 

Lees ook: VRT:Deredactie.be wordt begin 2017 vrtnieuws.be (24/9/2016)

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.