13-12-16

NL:NOS Journaal en Nieuwsuur samen in een nieuw jasje

NL:NOS Journaal en Nieuwsuur samen in een nieuw jasje

 

Voor de Vlamingen die nogal eens naar de Nederlandse televisie kijken...

 

Het NOS Journaal, Nieuwsuur (NOS/NTR) en het NOS Jeugdjournaal komen sedert vrijdag 2 december samen vanuit één decor.

 

journaal.jpg

 

De opvallendste verandering is dat het nieuwe decor volledig rond is, waardoor het gemakkelijker is om de verschillende programma’s vanuit één decor uit te zenden. Kenmerkend zijn de grote schermen die de presentatie ondersteunen om het nieuwsverhaal nóg beter te vertellen.

 

Bovendien is het nieuwe decor efficiënter en tijdbesparend, omdat de studio niet meer tussen de uitzendingen door omgebouwd hoeft te worden en er – anders dan voorheen – gewerkt wordt met een uniforme software en aansturing van de schermen. Het nieuwe decor onderstreept de nauwe samenwerking tussen de NOS en NTR bij Nieuwsuur en is ontworpen door FishEye Media Productions.

 

In het nieuwe (ronde) decor kunnen de uitzendingen 360˚ in beeld gebracht worden. Het weerscherm van het NOS Journaal wordt behoorlijk breder; de weerpresentator kan ‘langs’ het weer van de week lopen.

 

Nieuwsuur, het nieuws- en achtergrondprogramma van de NOS en NTR, houdt haar eigen gezicht, maar binnen het programma is duidelijk de nauwe samenwerking te zien met NOS Nieuws en NOS Sport. De formats van het NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur veranderen niet. Zo blijven de Nieuwsuur-anchors zitten aan een presentatiedesk en staan de presentatoren van het NOS Journaal tijdens Nieuwsuur als vertrouwd voor de schermen.

 

De decorvernieuwing is specifiek te zien bij de avonduitzendingen van het NOS Journaal (18.00 en 20.00 uur), het NOS Jeugdjournaal (18.45 uur) en Nieuwsuur (22.00 uur). De komende maanden wordt ook de (kleinere) studio van de overige NOS Journaal-uitzendingen aangepast aan de nieuwe vormgeving.

 

Klembord01.jpg

 

Hierbij gaat het om de studio’s waarvandaan de uitzendingen overdag komen (06.30 – 17.00 uur) en het late journaal rond middernacht. Deze verbouwingen zijn naar verwachting begin 2017 gereed.

 

Mediamagazine.nl

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.