14-12-16

Veel nieuwe HD-zenders exclusief via de satelliet

Veel nieuwe HD-zenders exclusief via de satelliet

 

Schotelbezitters kunnen weer in hun nopjes zijn met een uitbreiding van Free To Air HD-zenders. Sedert 1 december is nu ook  Sky Sport HD uit Duitsland te zien. Ook zenders van het Britse ITV en de Chinese staatsomroep CCTV zijn nu beschikbaar met kleine schotelantennes. En dit uitsluitend via de satelliet.

 

21sat_schotel_0.jpg

 

CCTV is de Chinese staatsomroep die eerder dit jaar al met testuitzendingen kwam van hoogwaardige HDTV signalen via de Eutelsat Hotbird (13° Oost) satelliet. De zenders zijn op een nieuwe HD-transponder geactiveerd via de frequentie 11585 GHz.(V) met SYM: 27500 en FEC:5/6 DVB-S2/8PSK. Het gaat om het kanaal in Chinees-Mandarijn, CCTV4 Europe HD, daarnaast het Engelstalige documentairekanaal CCTV 9 HD en de Chinese Engelstalige nieuwszender CCTV News.

 

De beeldkwaliteit is zeer hoog en onvergelijkbaar met die van andere beschikbare SD signalen. Ontvangst via de Eutelsat Hotbird op 13° Oost vereist voor de HD-transponders een schotel van 60 centimeter of groter.

 

De Britse publiek-commerciële zenderketen ITV, licentiehouder van het regionale Channel 3 netwerk, heeft het satellietaanbod via de Astra 2 satelliet uitgebreid met diverse nieuwe regionale varianten. Vrijwel alle belangrijke regio's hebben nu een eigen HD-variant via Freesat en daarmee ongecodeerd. Daar worden regionaal nieuws en weer en soms nog andere van elkaar afwijkende programma's op uitgezonden. Een totaal overzicht van de Free To Air zenders van ITV HD is hier te vinden.

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

n.v.d.r.

Op de Astra 3 (23,5° Oost) is ook TV8 HD (Slovakia) FTA van start gegaan op de frequentie 12.363 GHz.V.

Zelf gebruiken we al een paar jaren een Technisat-Multitenne (Astar 1/Astra2/Astra 3/Hotbird) en zelfs met deze (kleine) schotel is de ontvangst van satellietsignalen méér dan degelijk !

technisat-multytenne-duosat-4-30-twin-creme.jpg

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.