30-11-16

De Radio PROS -Kerstshow (2016) komt in het vizier...

De Radio PROS -Kerstshow (2016) komt in het vizier...

 

Zondag 18 december 2016 is het alweer zo ver.Dan gaat traditiegetrouw alweer de mooie jaarlijkse Kerstshow door van lokale radio P.R.O.S. (Heldergem 105.8FM en wereldwijd via live-én videostream) en wie er de voorbije jaren bij was weet dat dit een absolute publiekstrekker is dat zeker niet te missen valt.Trouwens de Kerstman zal er ook bij zijn, hoe kan het ook anders!

 

Pros kerstshow 1.jpg

 

Alles gaat door in de goed verwarmde en versierde zaal JC De Kouter aan de Middelkouter in Haaltert.Parking kan geen probleem zijn aldaar.

 

Er zijn optredens van o.a.Frank Galan,Salim Seghers,Marc Thomson,Luc Jones,Nico.....

 

Radio Pros Kerstshow 2016.jpg

Klik op de affiche om te vergroten

 

Ook de prijs houden ze meer dan democratisch want voor 10 € krijg je een 5 uren durende wervelende show.De plaatsen zijn beperkt omdat ze iedereen graag een confortabele zitplaats aanbieden.De deuren gaan open op 13 uur en de show gaat van start om precies 14 uur.Drankjes en versnaperingen zijn ook voorzien natuurlijk, ook al aan zeer democratische prijzen.

 

En niet onbelangrijk...met het nummer op uw inkomkaart maakt je kans op een flatscreenTV (maar je moet wél aanwezig zijn natuurlijk op de kerstshow).

 

Pros kerstshow 2.jpg

 

Kaarten zijn te verkrijgen bij Texaco Aalst (Aalst) en Dsdruk (Haaltert) en natuurlijk bij alle PROS-medewerkers.Ook in het Praathuis (in de Leistraat natuurlijk) elke zondagnamiddag tussen 14 en 19 uur.Eventuele extra info kan je verkrijgen via radiopros@skynet.be.

 

Radio-Pros-kertshow.jpg

 

Wat je vandaag nog doet vergeet je morgen dus niet...wees zeker dat je er bij bent en bestel/koop nu reeds uw kaart(en) want de plaatsen zijn strikt beperkt !

 

Pros sticker WIT.jpg

Dansende PROSSERS.gif

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Digitale radio in Duitsland doet het vrij goed !

Digitale radio in Duitsland doet het vrij goed !

 

Digitale radio groeit gestaag in Duitsland. Het afgelopen jaar gingen er maar liefst 1,85 miljoen DAB+ontvangers over de toonbank. Hierdoor staat de teller inmiddels op 8,24 miljoen verkochte DAB+radio’s.

 

Digitale radio.jpg

 

Tijdens de afgelopen 'Internationalen Funkausstellung' (IFA) in Berlijn werden de nieuwe onderzoeksresultaten bekendgemaakt van de pilotstudie naar het gebruik van DAB+ door TNS Nipo.

 

En opnieuw zit digitale etherradio flink in de lift. Inmiddels luisteren 9,5 miljoen Duitsers regelmatig via DAB+ naar de radio, waardoor digitale etherradio inmiddels een aandeel heeft van 13,8%.

 

DAB.jpg

 

Sinds augustus 2011 heeft Duitsland landelijke radio via DAB. Inmiddels is de landelijke multiplex, waarop onder meer Radio Bob, Sunshine Live, Deutschlandfunk, Schlagerparadies, Klassik Radio, Energy en Absolut Relax uitzenden. Eind dit jaar moet de dekking vrijwel landelijk zijn.

 

De landelijke publieke zender Deutschlandradio Kultur heeft nu al via DAB+ een betere dekking dan via FM.

Daarnaast is er in elke deelstaat één of meerdere regionale multiplex in de lucht met daarop regionale stations. In Beieren zijn zelfs al lokale multiplexen in de lucht.

 

Kijkend naar de luisterduur dan is FM nog het populairst met 54% (gemiddeld 134 minuten). DAB+ volgt met 19% (46%), terwijl internetradio goed is voor 16% (43 minuten). Kabel en satelliet blijven met 6% klein.

 

In de deelstaten Beieren (25%), Hessen (24%) en Baden-Wurttemberg/Rheinland-Palts (22%) de luisterduur via DAB+ hoger dan gemiddeld. En dat is niet verwonderlijk, aangezien in deze deelstaten de meeste radiostations via DAB+ te ontvangen zijn. Berlijn/Brandenburg (12%) en Noordrijn-Westfalen (14%) blijven ver achter. Dit komt mede doordat alle populairste regionale/lokale commerciële stations hier niet uitzenden via DAB+.

 

Inmiddels rijden er in Duitsland ook al 3,08 miljoen auto’s met een DAB+radio op de wegen rond. Een jaar geleden waren dit er nog 1,9 miljoen.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

DAB+luisteren naar radio.jpg

 

tijdsbalkje rood    

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-16

St.Franciscus uit Strijtem (Roosdaal) maakte terug een uurtje radio op P.R.O.S.

St.Franciscus uit Strijtem (Roosdaal) maakte terug een uurtje radio op P.R.O.S.

 

header-prosgreen.jpg

 

Maandag 28 november-maakten de 11 leerlingen van het buitengewoon middelbaar onderwijs (zij volgen les in het buitengewoon onderwijs binnen de A-werking. Dit is een werking voor leerlingen met autisme met een mentale handicap) tussen 10 en 11 zelf eens een uurtje 'live' radio, direct op 'den anten' dus en wereldwijd via livestream & videostream! Je kon ze dus horen én bovendien ook zien radio maken.Tussen 9 en 10 hoorde je ze (nog) niet...maar dan maakten ze al eens kennis met de (nieuwe digitale) studio  én de microfoons van Studio1.

Voor deze leerlingen is het méér dan een extra inspanning trouwens om aan zo'n project deel te nemen.Maar de 'juffen' mogen gerust een extra pluim op hun hoed steken.Vele uurtjes zijn er aan vooraf gegaan!

Trouwens alle onderstaande foto's kan je bekijken in groter formaat door er op te klikken!

 

05.jpg

11.jpg

28.jpg

38.jpg

15.jpg

18.jpg

22.jpg

23.jpg

Een paar (vaste) beelden tussen 9 en 10 u van de videostream toen het radio uurtje nog niet van start gegaan was.Kennismaken met het (nog) onbekende, de studio én het Praathuis!

 

De afgelopen weken hadden deze leerlingen van het 'Buitengewoon onderwijs' in de school al het beste van zichzelf gegeven tijdens de voorbereiding van hun niet alledaagse activiteit buiten de schoolmuren dan nog wel en op locatie.Juf Lieve samen met een paar collega's waren hun begeleiders.In de studio nam Pieter Van Banden het technische gedeelte voor zijn rekening.De regie was is in handen van Lieve De Wandel.

 

St Franciscus 1.jpg

Lieve zet de microfoon goed en terwijl toch nog een rustige sympathieke foto

St Franciscus 2.jpg

Even nog een babbeltje en dan het echte radio moment

 

John Alt liet zijn dagelijkse programma 'Platenpoets' dus graag eens over aan een nieuwe lichting radiomakers!

 

St Franciscus 3.jpg

Effen nog een korte babbel vooraleer het rode lichtje brand

St Franciscus 4.jpg

De nieuwe lichting radiomakers uit Strijtem mét de begeleiders!

 

De leerlingen hadden er alles op alles op gezet om er een gezellig en variabel radio uurtje van te maken tussen 10 en 11 uur.Radio P.R.O.S. klonk wél een uurtje anders dan normaal omdat de muziek zelf gekozen werd door de leerlingen van Sint-Franciscus Strijtem (Roosdaal), het ging er dus ongetwijfeld iets moderner aan toe en het was bovendien nogal wat variabel ook.Strijtem hoopte alvast op een groot luisterpubliek (& kijkpubliek) en dat hadden ze.Ze konden het zelf zien (tenminste hoeveel er luisterden én keken via internet) ...Ook reacties van luisteraars gericht aan de leerlingen bleven niet uit, zelfs van aan de kust (Oostende & Blankenberge) en vanuit Nederland (Nederhorst Den Berg) gingen felicitaties naar de studio via studio@radiopros.be en wel naar de 11 nieuwe radiomakers!

Toen de leerlingen aankwamen rond 9u20 konden ze meteen al genieten van een warme tas koffie en zelfs chocomelk had Pros voorzien.

Na het programma werden de 11 leerlingen nog beloond met een klein geschenkje, zeg maar een leuke attentie aangeboden door Radio PROS, als beloning voor hun prachtige prestatie.

Overigens kwamen er in het verleden al eens eerder andere leerlingen van St.Franciscus (Buitengewoon onderwijs) een uurtje radiomaken bij deze lokale uit Heldergem (105.8 FM of via live-en videostream).

Hier zie je alvast een verslagje van een eerder uurtje radiomaken door leerlingen uit Strijtem maar ook HIER (al was dit toen nog op de oude locatie van PROS aan de Anderenbroek).

 

En dan nu de foto's van de dag...

DSCN7029.jpg

DSCN7030.jpg

DSCN7031.jpg

DSCN7032.jpg

DSCN7033.jpg

DSCN7034.jpg

DSCN7035.jpg

DSCN7037.jpg

DSCN7038.jpg

DSCN7039.jpg

DSCN7040.jpg

DSCN7041.jpg

DSCN7042.jpg

DSCN7043.jpg

DSCN7044.jpg

DSCN7045.jpg

DSCN7046.jpg

DSCN7047.jpg

DSCN7048.jpg

DSCN7049.jpg

DSCN7051.jpg

DSCN7053.jpg

DSCN7054.jpg

DSCN7055.jpg

DSCN7056.jpg

DSCN7057.jpg

DSCN7058.jpg

DSCN7060.jpg

DSCN7061.jpg

DSCN7064.jpg

DSCN7065.jpg

DSCN7067.jpg

DSCN7068.jpg

DSCN7069.jpg

DSCN7070.jpg

DSCN7071.jpg

DSCN7072.jpg

DSCN7073.jpg

DSCN7074.jpg

DSCN7075.jpg

DSCN7076.jpg

DSCN7078.jpg

DSCN7079.jpg

DSCN7080.jpg

Pros sticker WIT.jpg


Voor méér info over Sint Franciscus klikt u op de banner hieronder.

 

strijtem st franciscus banner.png.jpg

 

Tenslotte


Bent u klastitularis (of kent u een leerkracht) van een 5e of 6e lagere of het eerste middelbaar en heeft u ook interesse om met de klas zo'n uurtje 'live' radio te maken?

 

Radio P.R.O.S. zet voor zo'n initiatief graag de deur open tijdens het schooljaar (kan omvatten, ook als voorbereiding:Nederlands, spraakkunst, voordracht,tekenen, ontspanning, muziek, uw school eens voorstellen,initiatieven op school enz..).Velen zijn u al voorgegaan....

 

Pieter Van Banden en andere PROSSERS helpen u graag hierbij ! Gewoon een e-mailtje volstaat daarvoor naar het secretariaat van radiopros@skynet.be volstaat (ze nemen dan met u contact op) en...uw initiatief is bovendien volledig gratis !

 

Dansende PROSSERS.gif

 

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederland:Online expositie over radiopionier Hans Idzerda

Nederland:Online expositie over radiopionier Hans Idzerda

 

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft in samenwerking met Google een online expositie over de Nederlandse radiopionier Hans Idzerda geopend.

 

Op 6 november 2019 bestaat de radio 100 jaar. In aanloop naar dit bijzondere jubileum presenteert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een aantal online tentoonstellingen op het internetplatform Google Arts and Culture. De eerste expositie is gewijd aan radio- en omroeppionier van het eerste uur Hans Idzerda.(foto hieronder)

 

Hans_Henricus_Schotanus_à_Steringa_Idzerda.png

                            Foto:https://nl.wikipedia.org/wiki

 

Op 6 november 1919 ’s avonds tussen acht en elf uur werd het eerste radio-omroepprogramma uitgezonden. Vanuit zijn eigen studio aan de Haagse Beukstraat stuurde ingenieur Hans Henricus Schotanus à Steringa Idzerda zijn radioprogramma de ether in. Hij gebruikte hiervoor de door hemzelf ontworpen en gebouwde draadloze radiotelefoniezender met de roepletters PCGG.

 

Voor het eerst in de wereldgeschiedenis hoorden radio-amateurs in Nederland en Engeland niet de gebruikelijke Morse-signalen, maar muziek via hun radio-ontvangers. Idzerda ontdekte al heel vroeg de kracht van het medium radio. Hij zond al concerten uit in Engeland voor de BBC bestond.

 

Hilversum-Beeld_en_Geluid_edit-a-thon_rondleiding_(3).jpg

De zelf gebouwde apparatuur voor radio uitzendingen van Idzerda. Collectie Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (foto vergroten Even op klikken)

 

De online expositie belicht het werk en leven van Idzerda in al zijn facetten. Zijn aantekeningen, blauwdrukken, foto’s, documenten, apparaten en reclamemateriaal geven een mooi zicht op zijn experimenten en ontwerpprocessen. Video’s demonstreren onder andere de technische werking van zijn zender PCGG.

 

Beeld en Geluid beheert de rijke collectie van Idzerda, die hij zelf aangelegd heeft door een deel van zijn collectie in 1940 aan het Postmuseum te schenken. Verdere schenkingen, zoals die van zijn weduwe, resulteerden in de huidige omvangrijke collectie. De ongeveer 80 objecten in de tentoonstelling zijn slechts een topje van de ijsberg.

 

De collectie bestaat uit nog honderden andere documenten, getuigenissen en objecten van de radiopionier vanaf 1904 tot 1946. Beeld en Geluid blijft de online collectiepresentatie aanvullen met nieuwe exposities over Idzerda.

 

De samenwerking tussen Beeld en Geluid en Google Cultural Institute zal ook in 2017 leiden tot online exposities. De expositie is hier te bekijken.

 

 

Mediamagazine.nl

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-16

VRM deelde terug boetes uit

VRM deelde terug boetes uit

 

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft Medialaan in totaal 17.500 euro boete opgelegd. Tijdens controles werden zowel op VTM als op 2BE (het huidige Q2) inbreuken op het Mediadecreet vastgesteld, meldt de VRM.

 

vrm logo.jpg

 

De VRM heeft op 1 juni 2016 verschillende uitzendingen van verschillende televisieomroepen gecontroleerd. Op VTM werd op dat moment een sponsorboodschap voor "Tönnissteiner" uitgezonden, die onder meer "het wervend karakter" heeft van een "ingekorte reclameboodschap die de kijker aanzet tot consumptie van de verschillende producten uit het gamma van Tönnissteiner".

 

"Het Mediadecreet bepaalt dat een sponsorboodschap niet mag aanzetten tot consumptie. Bijgevolg beantwoordt deze sponsorboodschap niet aan de bepalingen van het Mediadecreet", zegt de VRM. De regulator legt VTM daarvoor een geldboete van 10.000 euro op.

 

De beslissing lees u HIER

 

De VRM heeft op 5 juli ook inbreuken vastgesteld tijdens uitzendingen van het toenmalige 2BE (nu Q2). De regulator legt daarvoor een boete van 2.500 euro op. Er werd een sponsorboodschap werd uitgezonden die geen sponsoridentificatie bevat. De zender wordt ook voor 5.000 euro beboet omdat er twee reclameblokken werden uitgezonden, waarbij er geen duidelijk herkenbare afbakening van reclame en redactionele inhoud was.

 

De beslissing leest u HIER

 

Ook de digitale zender Stories TV heeft een boete beet. De zender moet 2.000 euro betalen, onder meer voor het overtreden van de regels rond productplaatsing.

 

De beslissing leest u HIER

 

De Redactie

 

VRM legt P.R.O.S. een administratieve geldboete van 1.500 euro op

Maar ook Radio PROS kreeg eerder een boete van €1.500.Deze beslissing leest u HIER

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Provincie Südtirol wil eind 2017 stilaan FM zenders uitschakelen

Provincie Südtirol wil eind 2017 stilaan FM zenders uitschakelen

 

De zenderexploitant in de Noordelijke provincie Südtirol in Italië wil eind 2017 een start maken met het afschakelen van enkele FM-frequenties. Dit heeft de zenderexploitant van de provincie, RAS (Rundfunk-Anstalt Südtirol) vorige week bekend gemaakt.

 

 

Südtirol (of in het Italiaans Alto Adige) is een kleine autonome provincie in Noord-Italië waar ongeveer 500.000 inwoners wonen. In de provincie wordt voornamelijk Duits gepraat maar ook Italiaans en Ladinisch.

 

Binnen de autonomie van de provincie is geregeld dat de Oostenrijkse radio- en televisiezenders van de publieke omroep ORF in heel Zuid-Tirol worden uitgezonden. Daarnaast worden ook onder andere de zenders van de Duitse omroepen Bayerische Rundfunk, ARD, ZDF, het Zwitserse SRF (tv) en het Zwitserse Radio Romantsch in heel Zuid-Tirol beschikbaar gesteld.

 

De uitzendingen worden verzorgd door zenderexploitant RAS. Daarnaast zendt ook de RAI uit de Italiaanse provincie: de Sud-Tirol afdeling van de Italiaanse publieke omroep Rai heeft drie afdelingen in de provincie: Rai Sudtirol, Rai Ladinia en Rai Alto Adige (Sinds januari 2014)

 

De provincie beschikt inmiddels over drie multiplexen voor digitale radio via de ether (DAB+). Op deze kanalen wordt zowel in de DAB+ als de DAB-norm uitgezonden. Vanaf 31 januari 2017 zullen de bestaande DAB-uitzendingen worden gestaakt en zal er alleen in de DAB+-norm worden uitgezonden.

 

Via de kanalen worden naast de eigen radiozenders van zowel Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse omroepen doorgegeven. De RAI beschikt daarnaast over een eigen DAB-netwerk in de provincie.

 

De RAS heeft vorige week tijdens de bijeenkomst WorldDAB General Assembly 2016 in Oostenrijk bekend gemaakt dat het plannen heeft om eind 2017 een aantal FM-zenders te gaan uitschakelen. Het zou gaan om een zestal FM-zenders. De RAS beschikt over een zeer uitgebreid FM-netwerk in Südtirol in verband met het bergachtige gebied.

 

Er zijn in de regio Südtirol, net als in de rest van Italië nog geen plannen voor een totale uitschakeling van het FM-netwerk.

 

dab+transis.jpg

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-16

Nederland:65 jaar Televisie in Rotterdams Radio Museum

Nederland:65 jaar Televisie in Rotterdams Radio Museum

 

Het Rotterdams Radio Museum opent vandaag-zondag (27 november)-een nieuwe thematentoonstelling: ´65 jaar Televisie in Nederland´. De opening van deze tentoonstelling is om 13.00 uur. De toegang is geheel gratis.

 

PhilipsTX400.jpg

 

Nederland 1 zond op 2 oktober 1951 haar eerste uitzending uit in 500 Nederlandse huiskamers.

 

Het eerste televisietoestel voor de consument was de Philips TX400U, ook wel ´het kleine Hondehok´ genoemd.(foto hierboven eindhovenfotos.nl)

 

In 1967 kwam de eerste kleurentelevisie op de markt en in 1996 de eerste digitale televisie (via de satelliet). In het museum zijn de ontwikkelingen van 65 jaar televisie te zien.

 

RadioNL (Martin Slijper)

televisie winkel 1955.jpg

 

tijdsbalkje rood

 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

St.Franciscus uit Strijtem (Roosdaal) maakt morgen terug uurtje radio op P.R.O.S.

St.Franciscus uit Strijtem (Roosdaal) maakt morgen terug uurtje radio op P.R.O.S.

 

header-prosgreen.jpg

 

Morgen-maandag 28 november-gaan leerlingen van het buitengewoon middelbaar onderwijs (zij volgen les in het buitengewoon onderwijs binnen de A-werking. Dit is een werking voor leerlingen met autisme met een mentale handicap) tussen 10 en 11 zelf eens een uurtje 'live' radio maken, direct op 'den anten' dus en wereldwijd via livestream & videostream! Je kan ze dus horen én bovendien ook zien radio maken.Tussen 9 en 10 hoor je ze (nog) niet...dan maken ze alvast eens kennis met de (nieuwe digitale) studio  én de microfoons.

De afgelopen weken hebben deze leerlingen van het 'Buitengewoon onderwijs' in de school al het beste van zichzelf gegeven tijdens de voorbereiding van hun niet alledaagse activiteit buiten de schoolmuren dan nog wel en op locatie dus.Juf Lieve samen met een paar collega's zijn hun begeleiders aldaar.In de studio neemt Pieter Van Banden het technische gedeelte voor zijn rekening.De regie is in handen van Lieve De Wandel (foto hieronder).

 

Lieve De Wandel.jpg

John Alt laat zijn dagelijkse programma 'Platenpoets' dus graag eens over aanstaande maandag aan een nieuwe lichting radiomakers!

 

2576573738_4.jpg

 

De leerlingen hebben er alles op alles op gezet om er een gezellig radio uurtje van te maken.Radio P.R.O.S. zal wél een uurtje anders klinken dan normaal omdat de muziek zelf gekozen word door de leerlingen van Sint-Franciscus Strijtem (Roosdaal), het zal er dus ongetwijfeld iets moderner aan toegaan.Ze hopen alvast op een groot luisterpubliek (& kijkpubliek).Dus zeker eens luisteren (en kijken via de website) op maandag 28 november tussen 10 en 11 naar  Radio PROS en uw reacties gericht aan de leerlingen na het uurtje radio zijn ook van harte welkom op 070/22.22.50 tussen 11 en 11u30.Dat kan ook via e-mail rechtstreeks naar de studio via studio@radiopros.be.

 

Overigens kwamen er al eens eerder andere leerlingen van St.Franciscus (Buitengewoon onderwijs) een uurtje radiomaken bij deze lokale uit Heldergem (Haaltert op 105.8 FM of via livestream).

Hier zie je alvast een verslagje van een eerder uurtje radiomaken door leerlingen uit Strijtem maar ook HIER (al was dit toen nog op de oude locatie van PROS aan de Anderenbroek).

 

Pros sticker WIT.jpg


Voor méér info over Sint Franciscus klikt u op de banner hieronder.

 

strijtem st franciscus banner.png.jpg

 

Tenslotte


Bent u klastitularis (of kent u een leerkracht) van een 5e of 6e lagere of het eerste middelbaar en heeft u ook interesse om met de klas zo'n uurtje 'live' radio te maken?

 

Radio P.R.O.S. zet voor zo'n initiatief graag de deur open tijdens het schooljaar (kan omvatten, ook als voorbereiding:Nederlands, spraakkunst, voordracht,tekenen, ontspanning, muziek, uw school eens voorstellen,initiatieven op school enz..).Velen zijn u al voorgegaan....

 

Pieter Van Banden en andere PROSSERS helpen u graag hierbij ! Gewoon een e-mailtje volstaat daarvoor naar het secretariaat van radiopros@skynet.be volstaat (ze nemen dan met u contact op) en...uw initiatief is bovendien volledig gratis !

 

Dansende PROSSERS.gif

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-11-16

Kortegolf:Radio Mi Amigo Internationaal morgen via 6145 kHz

Kortegolf:Radio Mi Amigo Internationaal morgen via 6145 kHz

 

Speciale uitzending morgen zondag 27 november: 6145 kHz - 20:00 - 22:00 uur.Haal je wereldontvangertje maar uit de kast en...zorg voor goed opgeladen batterijen.

 

naamloos.pngZondagavond 27 november van 20:00 tot 22:00 uur is er weer een speciale -extra power- uitzending, net als vorige maand en waarin ze deze keer de andere helft van hun team presenteren.
Let op: dit programma wordt uitgezonden op 6145 kHz (49 m band) met een vermogen van 100 Kilowatt (!) via de steunzender in Armenië, net als in oktober.De 2 uur durende show wordt gepresenteerd door Cpt. Kord vanuit Alicante, waarbij 4 Mi Amigo DJ's: Johnny Lewis, Peter van Dam, Ron O'Quin en Keith Lewis segmenten zullen presenteren vanuit hun eigen studio's in Engeland, Holland (Nederland) en Equador.Naar verwachting zal de uitzending niet alleen in Europa, maar ook in andere delen van de wereld te ontvangen zijn en ze kijken alvast uit naar alle ontvangstrapporten. Zoals altijd sturen ze dan meteen de nieuwe gedrukte QSL-kaart en een paar Mi Amigo car-stickers als dank retour.  Alle informatie, onlinestream: http://radiomiamigointernational.com

 

ranex wereldontvanger.jpg

 

 Lees ook op deze blog: Radio Mi Amigo International via eigen kortegolf zender!!! (30/10/2016)

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Pré Historie van morgen 27 november

Radio2:De Pré Historie van morgen 27 november

 

 
Morgen-zondag 27 november-brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 4e  week van november 1962 (54 jaar geleden), van de 4e  week van november 1972 (44 jaar terug), van de 4e week van november 1982 (34 jaar geleden), en van de 4e week van november 1992 (24 jaar geleden).
 
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van 54 jaar geleden waren Sheila van Tommy Roe, Brandend Zand van Anneke Grönloh, en Big Girls Don’t Cry van The Four Seasons. Verder hoor je studenten over de pro’s en contra’s van de stemplicht in ons land, professor Vantrappen over een nieuwe medische techniek om maag en darmen te onderzoeken, kiezers nadat ze hun stem uitbrachten voor het Franse parlement, spelers en de trainer van de Belgische basketbalploeg, en voetbalheld Jef Jurion bij de Sint. 
 
 
Crocodile Rock van Elton John, Roza Willen We Dansen van de folkgroep Rum, en Smyle met It’s Gonna Be Alright waren enkele van de straffe platen in de 4e  week van november 1972. Verder hoor je Belgen die massaal aankopen deden in het Zeeuwse Sluis, de folkgroep Rum over zingen in het dialect, een vergadering van de maffia in Manhattan, en een 79-jarige vrouw die voor het eerst vloog.
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 4e week van november 1982 met personeel van Nobels-Peelman dat betoogde in Brussel, voetballer Juan Lozano, en Sovjet-tv op de kabel in Brugge en Oostende. Enkele hits van 34 jaar geleden waren: Hittentit van Urbanus, Do You Really Want To Hurt Me van Culture Club, en It’s Raining Again van Supertramp. 
 
 
Daarna terug naar de 4e week van november 1992 met de Amerikaanse president Ronald Reagan die de macht overdroeg aan zijn Democratische opvolger Bill Clinton, de Britse Queen over 1992, haar annus horribilis, en Bart Peeters op bezoek bij de Sint en Zwarte Piet. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Just Another Day van Jon Secada, Layla van Eric Clapton, en Tussen De Liefde En De Leegte door Stef Bos.
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

De platenspeellijst

 

Sheila - TOMMY ROE
Love me do - THE BEATLES
Big girls don't cry - THE FOUR SEASONS
She's not you - ELVIS PRESLEY
The loco-motion - LITTLE EVA
Brandend zand - ANNEKE GRONLOH
Next door to an angel - NEIL SEDAKA
Roses are red - BOBBY VINTON
He's a rebel - THE CRYSTALS
Crocodile rock - ELTON JOHN
My man is a sweet man - MILLIE JACKSON
Swimming into deep water - DON ROSENBAUM
Mexico - LES HUMPHRIES SINGERS
Roza, willen we dansen? - RUM
It's gonna be alright - SMYLE
Mouldy old dough - LIEUTENANT PIGEON
Come on Eileen - DEXY'S MIDNIGHT RUNNERS
Pass the Dutchie - MUSICAL YOUTH
Do you really want to hurt me - CULTURE CLUB
It's raining again - SUPERTRAMP
Hittentit - URBANUS
Maneater - DARYL HALL & JOHN OATES
Sweat (a la la la long) - INNER CIRCLE
Would I lie to you - CHARLES & EDDIE
Tussen de liefde en de leegte. - STEF BOS
Changes - SOULSISTER
Just another day - JON SECADA
Layla - ERIC CLAPTON
Cantaloop (Flip fantasia) - US 3
 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |