08-12-16

VRT:Het eindejaar bij Eén !

VRT:Het eindejaar bij Eén !

 

Eén pakt op het einde van het jaar uit met heel wat specials. Zo duikt de familie Welvaert uit "Eigen kweek" op tijdens het kerstdiner, gaat Jeroen Meus koken in Oostende, blikken "Het Journaal"-ankers Wim De Vilder en Goedele Wachters terug op het afgelopen jaar en wordt het Antwerpse vuurwerk op oudejaarsavond opnieuw live uitgezonden.

 

3731746937.jpg

 

Met de familie Welvaert keert Eén op Kerstdag even terug naar de periode tussen seizoen één en twee. Frank (Wim Willaert) en Julita (Rhoda Montemayor) verwachten hun eerste zoontje en net nu sloeg het noodlot toe: hun huis is afgebrand en het koppel moet noodgedwongen intrekken bij Jos (Dirk Van Dijck) en Ria (Sien Eggers) op de boerderij.

 

Lucien (Rudi Delhem) is terug op vrije voeten en wil het geld recupereren dat Nenita, zijn ex-vrouw en de zus van Julita, van hem gestolen heeft. Het komt hem dan ook goed uit als de pastoor (Günther Lesage) hem mee uitnodigt op het kerstfeest bij Jos en Ria thuis.

 

De rest van de familie kan natuurlijk niet ontbreken met Kerstmis. Ook acteurs Sebastien Dewaele, Maaike Cafmeyer, Liesa Naert, Piv Huvluv, Wouter Bruneel en Vincent Vuylsteke maken hun opwachting in de special.

 

Nog op 25 december staat er een kerstspecial van "Weg zijn wij" en een nieuwe aflevering van "Kalmte kan u redden" op het programma.

 

Oudejaarsavond

 

Op oudejaarsavond programmeert de zender een zaalshow van Urbanus en een speciale aflevering van "Mag ik u kussen?". Daarin mogen Bill Barberis, Bart Cannaerts en Tom Waes dingen om de hand - en lippen - van Josje Huisman. Daarnaast is ook "Kampioen zijn blijft plezant" te zien, de eerste film van de bekende voetbalploeg. 

 

Net als vorig jaar gaat Eén even voor middernacht naar Antwerpen, waar Saartje Vandendriessche zal aftellen naar het nieuwe jaar. Het vuurwerk wordt ook live uitgezonden. 

 

0036.jpg

 

Nieuwjaar

Televisiekijkend Vlaanderen moet het dit jaar doen zonder de iconische eindejaarsconference van Geert Hoste. De komiek liet eerder dit jaar weten voor het eerst in 25 jaar geen zaalshows meer te zullen doen.

 

In de plaats brengt Eén een special van "Iedereen beroemd", een nieuwe aflevering van "Kalmte kan u redden" en "Beau sejour", een nieuwe reeks over een tienermeisje dat op zoek gaat naar haar eigen moordenaar. Onder meer Lynn Van Royen, Johan Van Assche, Inge Paulussen, Kris Cuppens, Jan Hammenecker, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir en Charlotte Timmers spelen mee.

 

De avond wordt afgesloten met een concert van Adele in de Radio City Music Hall in New York en de documentaire "Elvis and me".

 

'Dagelijkse kost','Over eten' en 'M/V van het jaar'

 

Maar ook in de periode rond Kerstmis en Nieuwjaar heeft Eén speciale plannen. Zo verhuist Jeroen Meus zijn "Dagelijkse kost"-keuken van zondag 11 tot en met donderdag 15 december naar Oostende. Wie wil, kan dagelijks tussen 16 en 19 uur even langskomen op de unieke locatie (Kemmelbergstraat 20, Oostende) om Jeroen in levende lijve aan het werk te zien. De afleveringen van het nationale kerstmenu zullen zowel op televisie als online te zien zijn.

 

Op woensdag 21 december presenteren Kobe Ilsen en Danira Boukhriss bovendien een kerstspecial van hun voedingsprogramma "Over eten". "Het Journaal"-ankers Wim De Vilder en Goedele Wachters blikken dezelfde dag terug op het afgelopen jaar en blikken vooruit naar 2017.

 

Vanaf 26 december gaat Peter Van de Veire tot slot drie weken lang op zoek naar de M/V van het jaar. In het spelprogramma moeten drie kwissende bekende Vlamingen zich bewijzen. Onder andere Koen Geens, Maaike Cafmeyer, Thomas Van der Plaetsen, Leen Dendievel, Jan Jambon, Aster Nzeyimana en Lenty Frans komen langs.

 

een.png

 

De Redactie

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.