05-12-16

NL:Rotterdams Radio Museum met nieuwe tentoonstelling: 65 jaar tv

NL:Rotterdams Radio Museum met nieuwe tentoonstelling: 65 jaar tv

 

Het Rotterdams Radio Museum opende op zondag 27 november een nieuwe tentoonstelling. Dit keer is het thema 65 Jaar televisie in Nederland.

 

Klembord01.jpg

Het eerste type toestel van Philips voor de consument was de TX400U geschikt voor vier kanalen.

 

Periodiek biedt het museum in Rotterdam een wisselende tentoonstelling over een bepaald thema. Daarnaast beschikt het museum over heel veel radio- en televisieapparatuur van zowel het heden maar vooral het verleden. Niet alleen radio- en televisies zijn er te zien maar ook bandrecorders, computers en camera’s.

 

De tentoonstelling heeft als thema: 65 jaar televisie in Nederland. In Nederland werden er vanaf 1929 al experimenten uitgevoerd met televisie-uitzendingen. De eerste officiële televisie-uitzending begon in 1949 waarna twee jaar later de Nederlandse Televisie Stichting (NTS) werd opgericht. De eerste publieke televisie-uitzending in Nederland, in zwart-wit, was op 2 oktober 1951 om 20.15 uur, vanuit de NTS-studio Irene te Bussum.

 

De tentoonstelling van het museum in Rotterdam bevat interessante videopresentaties en demonstraties vanaf het eerste televisietoestel van Philips (de TX400) uit 1951 tot aan de huidige Smart televisies in 2016 met een gebogen scherm.

 

Meer informatie via de website van het museum.

 

Stichting Rotterdams Radio Museum

Ceintuurbaan 104 – 117                                                                     facebook/Rotterdams Radio Museum

3051 KA Rotterdam

Telefoon 010-4.618.585 - email: rrm@correct.net

www.rotterdamsradiomuseum.nl

 

Mediamagazine.be

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.