25-11-16

Nederland:Hoe zit het met hun DAB+?

Nederland:Hoe zit het met hun DAB+ radio's?

 

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal jongeren met een DAB+-radio dit jaar is afgenomen.

 

DAB+luisteren naar radio.jpg

Minder DAB+-radio’s bij jongeren

In 2015 had 8 procent van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar nog een DAB+-radio, in 2016 is dit percentage gedaald tot 6 procent, aldus het CBS. Voor de leeftijdsgroepen 25 tot 65 jaar was er geen groei waar te nemen in het bezit van DAB+-radio’s. De naamsbekendheid in deze leeftijdsgroep nam licht toe. In 2015 had 21 procent van de jongeren van DAB+ gehoord, dit jaar is dat 22 procent. Over alle leeftijdsgroepen is dit 29 procent.

 

Ouderen

Eerder maakte deze website al bekend dat vooral in de leeftijdsgroep 65-75 jaar het bezig van digitale etherradio’s is toegenomen. Had in 2015 nog maar 5 procent een digitale radio, dit jaar is dat gestegen tot 8 procent.

 

Populairder bij mannen

Uit de cijfers blijkt ook dat het bezit van een DAB+-radio bij mannen (8 procent) populairder is dan bij vrouwen (4 procent). Daarnaast is uit de cijfers op te maken dat digitale radio via de ether het populairst is bij mensen met een hoog opleidingsniveau (8 procent). Bij mensen met een opleiding in lager onderwijs is het bezit van een digitale radio veel lager: 3 procent.

 

Onderzoek

De informatie over digitale radio via de ether wordt gemeten via de enquête ICT gebruik huishoudens en personen welke jaarlijks door CBS en in opdracht van de EU in de maanden april en mei wordt uitgevoerd. Ondervraagd worden bijna 5 000 personen van 12 jaar en ouder, waarbij de ondervraagde persoon ook enkele vragen over het huishouden beantwoordt.

 

Mediamagazine.nl

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.