23-11-16

Eurovisiesongfestival 'Blanche' vertegenwoordigt België

Eurovisiesongfestival 'Blanche' vertegenwoordigt België

 

De jonge Brusselse zangeres Ellie Delvaux gaat ons land in mei volgend jaar vertegenwoordigen op de 62e editie van het Eurovisiesongfestival (rtbf.be/eurovision) onder haar artiestennaam Blanche. Dat meldt de RTBF.

 

eurovision-2017-ukraine.jpg

 

De 16-jarige Ellie Delvaux deed al eerder mee aan het vijfde seizoen van "The voice Belgique", waar ze indruk maakte met haar doordringende stem en met haar ontroerende optredens. Momenteel heeft ze een platencontract bij Pierre Dumoulin en werkt ze aan haar debuutalbum.

 

Klembord01.jpg

 

Elk jaar kiezen de RTBF en de VRT afwisselend de artiest die België zal vertegenwoordigen op Eurovisie. Het was dit jaar de beurt aan RTBF om een opvolger voor Laura Tesoro te kiezen, die vorig jaar met het nummer "What's the pressure" op een tiende plaats eindigde. De vorige kandidaat van RTBF, Loïc Nottet, werd in 2015 vierde op het Eurosongfestival. VRT-journalist en Songfestivalkenner André Vermeulen: "Net als de twee vorige kandidaten van RTBF, komt ook Ellie Delvaux uit "The voice". RTBF volgt de wedstrijd en onthoudt kandidaten die meer in hun mars hebben. Dat is al twee keer goed gelukt, zeker Loïc Nottet scheerde hoge toppen met zijn vierde plaats."

 

De 62e editie van het festival vindt plaats in de Oekraïense hoofdstad Kiev, nadat zangeres Jamala de liedjeswedstrijd vorig jaar gewonnen had.

 

De Redactie

 

Lees ook: Eurovision Song Contest 2017 (2/11/2016)

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.