21-11-16

St.Franciscus uit Strijtem (Roosdaal) maakt terug uurtje radio op P.R.O.S.

St.Franciscus uit Strijtem (Roosdaal) maakt terug uurtje radio op P.R.O.S.

 

header-prosgreen.jpg

 

Maandag 28 november a.s.komen leerlingen van het buitengewoon middelbaar onderwijs (zij volgen les in het buitengewoon onderwijs binnen de A-werking. Dit is een werking voor leerlingen met autisme met een mentale handicap) tussen 10 en 11 zelf eens een uurtje 'live' radio maken, direct op 'den anten' dus en wereldwijd via livestream & videostream! Je kan ze dus horen én bovendien ook zien radio maken.Tussen 9 en 10 hoor je ze (nog) niet...dan maken ze alvast eens kennis met de (nieuwe digitale) studio  én de microfoons.

De afgelopen weken hebben deze leerlingen van het 'Buitengewoon onderwijs' in de school al het beste van zichzelf gegeven tijdens de voorbereiding van hun niet alledaagse activiteit buiten de schoolmuren dan nog wel en op locatie dus.Juf Lieve samen met een paar collega's zijn hun begeleiders aldaar.In de studio neemt Pieter Van Banden het technische gedeelte voor zijn rekening.De regie is in handen van Lieve De Wandel (foto hieronder).

 

Lieve De Wandel.jpg

John Alt laat zijn dagelijkse programma 'Platenpoets' dus graag eens over aanstaande maandag aan een nieuwe lichting radiomakers!

 

2576573738_4.jpg

 

De leerlingen hebben er alles op alles op gezet om er een gezellig radio uurtje van te maken.Radio P.R.O.S. zal wél een uurtje anders klinken dan normaal omdat de muziek zelf gekozen word door de leerlingen van Sint-Franciscus Strijtem (Roosdaal), het zal er dus ongetwijfeld iets moderner aan toegaan.Ze hopen alvast op een groot luisterpubliek (& kijkpubliek).Dus zeker eens luisteren (en kijken via de website) op maandag 28 november tussen 10 en 11 naar  Radio PROS en uw reacties gericht aan de leerlingen na het uurtje radio zijn ook van harte welkom op 070/22.22.50 tussen 11 en 11u30.Dat kan ook via e-mail rechtstreeks naar de studio via studio@radiopros.be.

 

Overigens kwamen er al eens eerder andere leerlingen van St.Franciscus (Buitengewoon onderwijs) een uurtje radiomaken bij deze lokale uit Heldergem (Haaltert op 105.8 FM of via livestream).

Hier zie je alvast een verslagje van een eerder uurtje radiomaken door leerlingen uit Strijtem maar ook HIER (al was dit toen nog op de oude locatie van PROS aan de Anderenbroek).

 

Pros sticker WIT.jpg


Voor méér info over Sint Franciscus klikt u op de banner hieronder.

 

strijtem st franciscus banner.png.jpg

 

Tenslotte


Bent u klastitularis (of kent u een leerkracht) van een 5e of 6e lagere of het eerste middelbaar en heeft u ook interesse om met de klas zo'n uurtje 'live' radio te maken?

 

Radio P.R.O.S. zet voor zo'n initiatief graag de deur open tijdens het schooljaar (kan omvatten, ook als voorbereiding:Nederlands, spraakkunst, voordracht,tekenen, ontspanning, muziek, uw school eens voorstellen,initiatieven op school enz..).Velen zijn u al voorgegaan....

 

Pieter Van Banden en andere PROSSERS helpen u graag hierbij ! Gewoon een e-mailtje volstaat daarvoor naar het secretariaat van radiopros@skynet.be volstaat (ze nemen dan met u contact op) en...uw initiatief is bovendien volledig gratis !

 

Dansende PROSSERS.gif

 

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.