05-01-17

Nederland:Geen groei in bezit aantal DAB+-radio’s

Nederland:Geen groei in bezit aantal DAB+-radio’s

 

Volgens het CBS is het aantal DAB+-radio’s dat in het bezit is bij Nederlandse huishoudens in 2016 niet toegenomen. Het aantal blijft steken op 6 procent. Dit blijkt uit het cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die vorige week bekend zijn gemaakt. Bij de cijfers gaat het zowel om DAB+-radio’s die in huis staan als in een auto aanwezig zijn. Ook in 2015 was het aantal huishoudens dat een DAB+-radio bezat 6 procent.

 

DAB-radio NPO.jpg

                                                                                                Foto:Mediamagazine.nl

 

Alleen in de doelgroep 65 jaar en ouder was een stijging te zien van het aantal DAB+ radio’s dat in bezit is. Dit kan te maken hebben met het afschakelen van de radiozender NPO Radio 5 van de middengolf. De radiozender, die erg populair is in deze doelgroep, is sinds september 2015 alleen te ontvangen via de digitale ether, kabel en Internet.

 

De naamsbekendheid van digitale radio via de ether (DAB+) is wel licht toegenomen in 2016 aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek: van 26 procent in 2015 naar 29 procent in 2016. Deze stijging is echter minder groot dan in de periode 2014-2015: toen steeg de naamsbekendheid met bijna 10 procent.

 

De informatie over DAB+ wordt gemeten via de enquête ICT gebruik huishoudens en personen welke jaarlijks door CBS en in opdracht van de EU in de maanden april en mei wordt uitgevoerd. Ondervraagd worden bijna 5 000 personen van 12 jaar en ouder, waarbij de ondervraagde persoon ook enkele vragen over het huishouden beantwoordt.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.