17-11-16

Nederland:Loeki de Leeuw is (even?) terug!

Nederland:Loeki de Leeuw is (even?) terug!

 

Loeki de Leeuw, het animatiefiguurtje dat tussen 1972 en 2004 te zien was in de reclameblokken bij de publieke omroepen in Nederland krijgt zijn eigen glossy-tijdschrift. Op 15 november j.l.(eergisteren dus) kwam de 100 pagina's tellende Loeki in de winkels te liggen.

 

file_27149.jpg

 

Loeki was in het verleden te zien in maar liefst zevenduizend filmpjes die ongeveer vier seconden duurden. In 2010 was Loeki voor het laatst te zien. In het tijdschrift duiken de makers voor deze LoekiGlossy in de rijke geschiedenis.

 

Wat komt er kijken bij het ontwikkelen van een karakter, het produceren van deze fraaie ambachtelijk gemaakte animaties, hoe is de kreet 'Asjemenou!' ontstaan en in welke mate werd Ster-censuur toegepast om het imago van bepaalde producten hoog te houden?

 

Louise Geesink nam in 1984 het Loeki-stokje over van haar vader Joop Geesink, de bedenker van het figuurtje: "Dit tijdschrift is een prachtige kans om de leeuw opnieuw in de schijnwerpers te zetten." In deze glossy staan ook interviews met Harry Piekema (oud-supermarktmanager Van Dalen) en acteur Frank Lammers.

 

Het was de cultheld van de Nederlandse televisie… de soms wat onhandige, maar bovenal vriendelijk leeuw: Loeki. De legendarische pop was één van de televisie-iconen van de voorbije eeuw. Loeki schitterde tussen 1972 en 2004 in maar liefst zevenduizend filmpjes.

 

Anno 2016 is Loeki de Leeuw weer een beetje terug. Dit wordt ingeluid met de eenmalige glossy Loeki.

 

Maar komt hij ook terug op tv ? ?

 

Bekijk hieronder de nieuwe clip van Loeki.

 

 

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.