16-11-16

Waalse (Franstalige) kanalen TeleSAT naar Hotbird-satelliet op 13° Oost

Waalse (Franstalige) kanalen TeleSAT naar Hotbird-satelliet op 13° Oost

 

Na de migratie van Nederlandse en Vlaamse zenders naar de Astra3-satelliet (23,5° Oost) gaat M7 Group alle Franstalig Belgische zenders naar de Hotbird-satelliet verhuizen.

 

TELESAT logo.jpg

 

Het gaat om het Franstalig Belgische zenderaanbod van M7 Group-aanbieder TeleSAT dat op dit moment nog via de Astra1-satelliet op 19° Oost te ontvangen is.  Dit aanbod bestaat uit de tv-zenders La Une, La Deux, La Trois, RTL TVI, RTL Club RTL en Pling RTL alsmede de radiozenders La Première VivaCité, Musiq3, Classic21, Pure FM, Bel RTL, Mint en Radio Contact.

 

Deze zenders zijn vanaf vandaag 16 november via de Hotbird-satelliet op 13° Oost op de uitzendfrequentie 10.930 GHz.(H) met SYM: 3000 en FEC 2/3  te ontvangen.

 

Om TeleSAT-klanten voldoende de tijd te geven om de ontvangstapparatuur juist in te stellen, blijven de bovengenoemde tv- en radiozenders tot 1 januari 2017 op de Astra1-satelliet beschikbaar. Dat heeft M7 Group aan Totaal TV bevestigd. Deze overgangsperiode is speciaal bedoeld voor kijkers die een niet door M7 Group in bruikleen geleverde HD-satellietontvanger gebruiken. Deze dienen in enkele gevallen de wijziging handmatig in de ontvanger door te voeren. M7 Group brengt op 17 november een nieuwe fastscanzenderlijst voor TeleSAT uit waardoor klanten met een bruikleen ontvanger of satellietontvanger die fastscan ondersteunt zonder problemen en extra handelingen naar het zenderaanbod van de aanbieder kan blijven kijken.

 

Ontvangstproblemen voor TeleSAT-klanten worden er niet verwacht. Deze kijken – onder meer via door M7 Group aanbevolen monoblock LNB – al naar de Hotbird satelliet. Via deze satelliet worden al langere tijd de Franstalige landelijke zenders aangeboden.

 

Voor alle duidelijkheid, de hoger genoemde radio-en TV zenders zijn gecodeerd.Een abonnement bij TeleSAT is nodig.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.