12-11-16

Radio2:De Pré Historie van morgen 13 november

Radio2:De Pré Historie van morgen 13 november

 

 
Morgen-zondag 13 november-brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 2e  week van november 1961 (55 jaar geleden), van de 2e  week van november 1971 (45 jaar terug), van de 2e week van november 1981 (35 jaar geleden), en van de 2e week van november 1991 (25 jaar geleden).
 
 

guydepreradio2.jpg

 
Enkele opvallende hits van 55 jaar geleden waren Little Sister van Elvis Presley, Pepito van  Los Machucambos, en Brigitte Bardot door Roberto Seto Et Sus Sombreros. Verder hoor je de Britse delegatieleider Edward Heath na de eerste vergadering van de EEG met Groot-Brittannië over de toetreding van dat land tot Europa, de Belgische minister Hendrik Fayat die zegde trots te zijn dat die onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk in Brussel werden gehouden, een Antwerps politiecommissaris over voordelen van de invoering van de voorrang van rechts in ons land, een verzekeraar die van die voorrang van rechts niet veel goeds verwachtte, en de politiecommissaris van Tienen waar de voorrang van rechts al een jaar was ingevoerd. 
 
 
 
Mamy Blue van de Pop Tops, Windekind van Ann Christy, en Only Lies van Greenfield & Cook waren enkele van de straffe platen in de 2e  week van november 1971. Verder hoor je premier Gaston Eyskens toen hij terugkeerde van de koning waar hij het ontslag van zijn regering had aangeboden, de Amerikaanse president Nixon die een forse vermindering van VS-militairen in Vietnam aankondigde, de directeurs van het Brusselse sportpaleis en van het Gents Kuipke over pro-en contra van de nieuwe formule voor een wielerzesdaagse waarbij artiesten optraden, en Los Machucambos 10 jaar na hun grote hits.   
 
 
Na 11 uur nieuws en hits van de 2e week van november 1981 met jonge kiezers die voor het eerst hun stem mochten uitbrengen bij de Belgische parlementsverkiezingen, CVP-voorzitter Leo Tindemans na het verlies van zijn partij bij die verkiezingen, de liberale voorman Herman De Croo over mogelijke coalities zonder de CVP, en president Ronald Reagan over het voeren van een zogenaamde ‘beperkte kernoorlog’. Enkele hits van 35 jaar geleden waren: Tainted Love van Soft Cell, Ik Voel Me Goed van Johan Verminnen, en Super Freak van Rick James. 
 
 
Daarna terug naar de 2e week van november 1991 met vrienden van Yves Montand na zijn overlijden, Sabine Appelmans net voor ze de finale speelde van een tennistornooi in Nashville, en Magic Johnson die bekend maakte dat hij besmet was met het HIV-virus. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: She’s Gone van Soulsister, Ga Met Me Mee van Bart van den Bossche, en Calling Elvis van Dire Straits.
 
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 

De platenspeellijst

 

Hit the road Jack - RAY CHARLES
Little sister - ELVIS PRESLEY
You don't know - HELEN SHAPIRO
Hello Mary Lou - RICKY NELSON
Brigitte Bardot - ROBERTO SETO ET SUS RUMBEROS
Pepito - LOS MACHUCAMBOS
OK, Ik ga met je mee - RIA VALK
Johnny remember me - JOHN LEYTON
Mamy Blue - POP TOPS
The night they drove old Dixie down - JOAN BAEZ
Soley soley - MIDDLE OF THE ROAD
Only lies - GREENFIELD & COOK
Windekind - ANN CHRISTY
You've got a friend - JAMES TAYLOR
Nine by nine - JOHN DUMMER'S FAMOUS MUSIC BAND
Tainted love - SOFT CELL
Let's groove - EARTH WIND & FIRE
Ik voel me goed - JOHAN VERMINNEN
Genius of love - TOM TOM CLUB
Why tell me why - ANITA MEYER
Wired for sound - CLIFF RICHARD
Super Freak - RICK JAMES
She's gone - SOULSISTER
Crucified - ARMY OF LOVERS
Burbujas de amor - JUAN LUIS GUERRA
Ga met me mee - BART VAN DEN BOSSCHE
Something got me started - SIMPLY RED
Calling Elvis - DIRE STRAITS
Song of Ocarina - DIEGO MODENA & JEAN-PHILIPPE AUDIN
 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

Radio2

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.